PUNCTUL PE EI
CFR a castigat in deplasare meciul cu Gloria Buzau. Clujenii s-au bucurat. Dar numai aceia care sustin echipa lui Ioan Andone. Ceilalti, suporterii Universitatii, injura de mama focului. Nu pentru ca echipa lor favorita a pierdut p
PUNCTUL PE EI
CFR a castigat in deplasare meciul cu Gloria Buzau. Clujenii s-au bucurat. Dar numai aceia care sustin echipa lui Ioan Andone. Ceilalti, suporterii Universitatii, injura de mama focului. Nu pentru ca echipa lor favorita a pierdut pe teren propriu in fata Vasluiului. Asta mai treaca-mearga. Poate ca "U"-istii chiar se asteptau la un rezultat negativ. Revigorarea caprei vecinului reprezinta insa un afront care raneste adanc.


Razboiul fratricid al napocilor si motivatia sa provinciala nu reprezinta singurele neghiobii care buruienesc fotbalul. Printr-o constructie bazata pe argumente la fel de tembele, CFR Cluj capata dimensiunile unui ghimpe national. Intentia afisata de a intra in lupta pentru sefia clasamentului a starnit reactii de ostilitate maxima fata de echipa lui Paszkany.

Contracandidatele directe in lupta pentru titlu, altfel neprietenoase intre ele, se solidarizeaza in fata dusmanului comun. In acelasi sens reactioneaza si actorii cu rol secundar in competitie. Acestia s-au obisnuit probabil sa-si aseze grumazul sub talpa granzilor traditionali si nu suporta iesirea din cadenta a vreunui marsaluitor de pluton.


Rastalmacirea vesela a unor zicale populare pare sa fie preluata cu umor involuntar de pifanii fotbalului. Or fi crezand ei ca cine se scoala de dimineata cade singur in ea, iar cel care sapa groapa altuia departe ajunge.
Surprinzator pentru mine este faptul ca in aceasta cacealma intra si reporterii de front. Startul greoi (exprimarea este eufemistica) pe care le-au avut in campionat Dinamo, Steaua si Rapid a fost motivat cu ingaduinta. Rednic trebuia sa-i "omogenizeze" pe Bratu si pe Zicu, Hagi, ca si Bergodi, trebuia sa se omogenizeze pe sine. Ioan Andone, cel care intr-adevar avea de adus la numitor comun un pluton de fotbalisti, nu a beneficiat de aceeasi clementa. Pe de alta parte, iesirile din decor ale lui Borcea, Gigi Becali sau Copos au, in interpretarea obedientilor, savoare. In schimb, discursul civilizat rostit de Arpad Paszkany dupa meciul CFR - Steaua este catalogat de un subaltern al subiectivismului slinos ca iredentist si obraznic.


Cred ca avem datoria sa acceptam fara pricini realitatea de fapt. CFR Cluj este o echipa din campionatul Romaniei care nu trebuie nici protejata si nici repudiata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.