Casa de licitatii Sotheby’s isi va creste din septembrie taxele pentru obiecte de arta evaluate la preturi scazute. Decizia celor de la Sotheby’s a venit dupa ce Christie’s, principala rivala de pe piata, a luat aceleasi masuri. Dupa introducerea noilor taxe, cei care vor achizitiona lucrari de arta evaluate la 20.000 de dolari sau mai putin vor trebui sa plateasca taxe cuprinse intre 20 si 25%. Taxele pentru achizitii cu preturi mult mai ridicate ramin neschimbate, ceea ce reflecta tendinta celebrei case de licitatii de a se axa pe vinzari de obiecte evaluate la sume cit mai mari. (A.P.)

Casa de carti postale la Leeds City Gallery

"Artistii vizuali Gabriela si Valentin Boiangiu vor deschide la Leeds City Gallery expozitia «Home», un proiect care include lucrari realizate in Romania si in Marea Britanie si o instalatie inedita de mail-art", a informat Institutul Cultural Roman (ICR) din Londra, potrivit MEDIAFAX. Cei doi au colectat sute de carti postale pe care le-au trimis in toate colturile lumii si care s-au intors in Leeds. Din acestea artistii au construit o casa, glosind in acest fel pe ideea sentimentului de apartenenta care i-a legat pe toti destinatarii cartilor postale. Pina in prezent, expozitia a fost itineranta, ajungind la Bradford, Craiova si Bucuresti si urmind sa fie deschisa la Leeds in perioada 12-19 septembrie. Proiectul este realizat cu sprijinul ICR Londra si Arts Council UK.

Teatrul vietnamez are nevoie de resuscitare

Pentru a marca cea de a cincizecea aniversare a Asociatiei Oamenilor de Teatru din Vietnam, in perioada 18-23 august s-au organizat o serie de spectacole, printre care montari ale unor piese clasice din istoria teatrului vietnamez. Reactia spectatorilor insa a fost sub nivelul asteptarilor, deoarece publicul amator de teatru nu mai e satisfacut de vechile piese care abordeaza tema razboiului. Teatrul vietnamez sufera din lipsa de dramaturgi cu suflu nou, care sa propuna piese contemporane, pe gustul noului public. Mai mult, starea tehnica a salilor de spectacole e departe de a fi satisfacatoare si nici macar celebra Opera din Hanoi nu se ridica la noile standarde ale unei institutii de prestigiu. (A.P.)