Organizatia din Irlanda a Amnesty International nu va promova noua politica a organizatiei de a permite avortul in caz de viol, incest sau amenintari la adresa vietii mamei, informeaza site-ul Catholica. Noeleen Hartigan, director al biroului irland
Organizatia din Irlanda a Amnesty International nu va promova noua politica a organizatiei de a permite avortul in caz de viol, incest sau amenintari la adresa vietii mamei, informeaza site-ul Catholica. Noeleen Hartigan, director al biroului irlandez al Amnesty International, a confirmat ca organizatia irlandeza va respinge noua politica controversata, a relatat Irish Times. Catolicii care au participat la o conferinta Amnesty International in aceasta saptamana au ridicat aceasta problema, care a primit deja multa atentie din partea mass-media.

O fosta membra, Mary Stewart, a declarat pentru Irish Times ca a returnat cardul sau de membru al Amnesty International ca protest fata de decizia comitetului executiv de a adopta politica privind avortul. Stewart a explicat: „M-am alaturat organizatiei datorita puternicei sale opozitii fata de pedeapsa cu moartea, dar acum opozitia fata de pedeapsa cu moartea nu se aplica copiilor nenascuti“. Kate Gilmore, din conducerea Amnesty International, a declarat ca decizia organizatiei irlandeze si criticismul din partea Episcopilor din SUA nu vor rasturna decizia organizatiei pri vind politica avortului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.