Evacuatilor din cartierul Rahova-Uranus li se va plati chiria lunar de catre primarie, in limita a 1.600 de lei, daca ei isi gasesc singuri o locuinta.

Fostii chiriasi din casele nationalizate retrocedate din sectorul 5, care au fost
Evacuatilor din cartierul Rahova-Uranus li se va plati chiria lunar de catre primarie, in limita a 1.600 de lei, daca ei isi gasesc singuri o locuinta.

Fostii chiriasi din casele nationalizate retrocedate din sectorul 5, care au fost evacuati, se aflau in conflict cu primaria. Joi seara, la intilnirea cu directorul executiv de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) sectorul 5, au aflat solutia problemei lor: aprobarea unei hotariri a Consiliului Local, prin care se pot acorda ajutoare de urgenta evacuatilor. Pina acum, la Primaria Sectorului 5 s-au prezentat trei familii in stare de evacuare, iar una dintre ele si-a gasit deja o locuinta, cu o chirie lunara de 11 milioane. "Noi le platim chiria pe timp de un an, in limita a 16 milioane de lei vechi, pornind de la suma de 11 milioane. Banii pe care ii atribuim se calculeaza dupa un punctaj, in functie de numarul de membri, venit, virsta", ne spune Florentina Marin, directorul executiv al DGASPC sectorul 5. "In cazul in care evacuatii isi gasesc locuinta in alt sector decit 5, atunci li se va scadea un punct, iar daca sint familii care nu-si gasesc locuinta acum, Primaria Sectorului 5 poate extinde perioada de plata a chiriei pina la doi ani", ne mai spune Marin. Evacuatii trebuie sa indeplineasca anumite conditii pentru a beneficia de plata chiriei de catre primarie: sa nu aiba in proprietate o locuinta, sa nu fi instrainat o locuinta dupa 1 ianuarie 1990, sa nu fi beneficiat de sprijinul statului in credite pentru inchirierea sau construirea unei locuinte si sa nu detina in calitate de chirias o alta locuinta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.