Sperantele echipei feminine de gimnastica a Romaniei in recucerirea suprematiei mondiale la Stuttgart stau in Steliana Nistor, Sandra Izbasa, Cerasela Patrascu, Andreea Grigore, Anamaria Tamirjan, Dana Druncea si Catalina Ponor.

Cerasela
Sperantele echipei feminine de gimnastica a Romaniei in recucerirea suprematiei mondiale la Stuttgart stau in Steliana Nistor, Sandra Izbasa, Cerasela Patrascu, Andreea Grigore, Anamaria Tamirjan, Dana Druncea si Catalina Ponor.

Cerasela Patrascu, o gimnasta intarziata

Steliana Nistor, Cerasela Patrascu si Anamaria Tamirjan sunt vechi cunostinte. Se poate spune ca au copilarit la lotul de junioare si acum au facut pasul impreuna spre lotul de senioare. „Cel mai bine ma inteleg cu Steliana si Anamaria Tamirjan”, spune Cerasela Patrascu, cea care poate fi considerata o gimnasta „intarziata”. Spre deosebire de colegele ei, aceasta a debutat in sportul de performanta cu cativa ani mai tarziu. „Am inceput gimnastica la varsta de opt ani, la Deva. Eu am vrut sa ma duc la dansuri moderne si o coregrafa de acolo m-a indrumat spre gimnastica. Am avut momente cand am vrut sa renunt, dar colegele m-au ajutat foarte mult si am continuat, iar acum nu regret”, spune debutanta la o competitie majora. In doar sapte ani Cerasela Patrascu a crescut c&a circ;t altele in 11, iar despre viitor nu stie prea multe, decat ca vrea sa ajunga „departe”.

Anamaria Tamirjan, mai norocoasa decat sora sa

In familia Tamirjan gimnastica este sportul dominant. Putini sunt aceia care stiu ca pe langa Anamaria si sora geamana a acesteia, Adriana, este componenta a lotului care se pregateste la Deva. Doar Anamaria Tamirjan va merge cu echipa in Germania, insa a devenit un lucru obisnuit ca cele doua gemene sa fie despartite. „Aproape de fiecare data am fost despartite atunci cand a venit momentul sa mergem la competitii. Ea a avut mai multe accidentari si a pierdut destul de mult. Vreau sa devin campioana olimpica, mondiala si europeana, daca se poate”, se confeseaza Anamaria. Stuttgart poate fi doar prima halta in drumul spre succese al gimnastei care a intrat prima data intr-o sala de antrenament la Petrolul Ploiesti, pe cand avea numai patru ani.

Steliana Nistor vrea sa urmeze o facultate

Ultima, dar nu cea din urma din acest grup e Steliana Nistor. S-a obisnuit deja cu camera video, reportofonul sau microfonul reporterului. „Cea care m-a luat de mana si m-a indrumat spre acest sport a fost mama, acasa, la Sibiu, cand am avut patru ani. Gimnastica e grea si periculoasa, insa mi-a oferit pana acum cele mai mari satisfactii in viata. Dupa ce termin clasa a XII-a vreau sa fac o facultate. Sincer, mi-ar face mare placere sa antrenez in alta tara dupa ce imi voi fi incheiat cariera”, spune Steliana Nistor. Cea mai buna gimnasta romana la paralele spune ca cel mai greu moment din cariera a fost ratarea de la Campionatele Europene din primavara, de la Amsterdam, dar ca a trecut peste acest esec. „Imi propun sa-mi fac treaba la Stuttgart asa cum mi-o fac si la antrenament, si o sa fie totul OK”, a mai afirmat componenta de baza a echipei Romaniei.

Dana Druncea, o fetita foarte rusinoasa

Tot din Bucuresti vine si Dana Druncea, numai ca inceputurile in acest sport le-a facut la CSS Triumf, la varsta de patru ani si jumatate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.