Moda tinzand spre feminizare, s-au adoptat anul acesta la rochiile subtiri gulerase si mansete din linon, mul, crepe de chine alb, garnisite cu dantelute si croite in diferite forme; decolteul se poarta in orice fel, tinandu-se seama de persoana,
Moda tinzand spre feminizare, s-au adoptat anul acesta la rochiile subtiri gulerase si mansete din linon, mul, crepe de chine alb, garnisite cu dantelute si croite in diferite forme; decolteul se poarta in orice fel, tinandu-se seama de persoana, caci incadrarea gatului spre a-l avantaja cat mai bine este o adevarata arta. Aceste gulere, pe langa ca dau un aer tineresc si inveselesc rochiile de culoare inchisa, au si avantajul ca spalandu-se usor dau intotdeauna rochiilor un aer de frescheta. Fisiurile, basmalele atat de mult purtate, nu mai sunt la moda; acum se poarta lungi esarfe de matase uni cu benti in tonuri degradate, asortate la rochii si infasurandu-se in jurul gatului mult mai elegant decat basmalele, care sub mantouri ingroasa gatul adesea cam inestetic. Moda rochiilor cu jachete a readus in favoare bluzele, care in majoritatea cazurilor se baga in centura fustei.  Sunt bluze albe de birou, de o forma clasica sau mai elegante de matase in diferite culori, care variate dau aceluias costum aspecte noi. (Ilustratiunea Romana, 29 august 1929)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.