Procurorii DNA - Cluj sustin ca, in perioada noiembrie 2006 - august 2007, Roman, in calitate de director comercial al companiei REMIN Baia Mare, a pretins de la un denuntator suma totala de 27.000 euro, din care a primit, efectiv, in patru transe, s
Procurorii DNA - Cluj sustin ca, in perioada noiembrie 2006 - august 2007, Roman, in calitate de director comercial al companiei REMIN Baia Mare, a pretins de la un denuntator suma totala de 27.000 euro, din care a primit, efectiv, in patru transe, suma de 12.500 euro, pentru a-i inlesni denuntatorului castigarea a doua licitatii organizate de compania REMIN. Pentru cea de-a doua licitatie, programata in ziua de 23 august 2007, inculpatul a pretins, de la denuntator, suma de 7.000 de euro (din valoarea totala pretinsa de 27.000 euro), potrivit anchetatorilor, citati de Mediafax.
In aceeasi zi, Roman Razvan Cosmin a primit suma de 2000 de euro (dupa ce, anterior, mai primise 10.500 de euro), fiind prins in flagrant delict. Directorul general al Remin Baia Mare, Vasile Pintea, a declarat, ieri, pentru ca a aflat joi seara despre retinerea pentru luare de mita a directorului comercial al companiei miniere, Razvan Cosmin Roman, si ca acest lucru afecteaza imaginea companiei. Directorul tehnic al Remin, Ioan Nechita, a declarat, ieri, ca procurorii DNA au fost, cu o zi in urma, la sediul companiei si au cerut documente legate de derularea unei licitatii. "In jurul orei 14.50, la mine in birou a venit o echipa de procurori de la DNA Cluj si a cerut mai multe documente privitor la derularea unei licitatii care privea vanzarea unei conducte de aductiune subterana, cu diametrul de 800 de milimetri, si care leaga Flotatia Centrala de iazul de la Bozanta. Este un mijloc fix care trece pe mai multe proprietati private", a spus Nechita(...) S-a intocmit caietul de sarcini, care a fost cumparat de doua firme. La licitatie nu s-a prezentat nimeni. Nu a fost nici o oferta si comisia a stabilit repetarea procedurii. Directorul comercial era presedinte al comisiei de licitatie", a spus Nechita, care nu a dorit sa precizeze numele firmelor care au cumparat caietul de sarcini si nici daca sediul acestora este in Baia Mare sau in alta localitate. (DEI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.