Medicul Constantin Tanasescu - cel care a parafat adeverinta medicala in baza careia Omar Hayssam a fost eliberat din penitenciar - a fost gasit nevinovat de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti la acuzatia de fals intelectual
Medicul Constantin Tanasescu - cel care a parafat adeverinta medicala in baza careia Omar Hayssam a fost eliberat din penitenciar - a fost gasit nevinovat de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti la acuzatia de fals intelectual. Destituit din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Constantin Tanasescu a actionat institutia in judecata, solicitand daune de un milion de euro.

Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti au dispus neinceperea urmaririi penale in cazul acuzatiei de fals intelectual aduse medicului Constantin Tanasescu. Potrivit purtatorului de cuvant al PCA Bucuresti, procurorul-sef Viviana Ciuca, anchetatorii au apreciat ca nu s-au intrunit elementele constitutive ale comiterii infractiunii de fals intelectual, in sensul lipsei laturii subiective. Si anume, medicul Penitenciarului Rahova nu ar fi actionat cu intentia de a-l ajuta pe Omar Hayssam sa fuga din tara, atunci cand i-a eliberat adeverinta medicala conform careia sirianul suferea de cancer si nu mai putea fi tratat in sistemul penitenciar. Ulterior si in baza acestei adeverinte, procurorul Ciprian Nastasiu din cadrul Parchetului General a solicitat instantei ca Omar Hayssam sa fie judecat in stare de libertate, pentru a se putea trata de cancer. Sirianul a fugit apoi din tara.

Constantin Tanasescu, sanctionat de ANP
Medicul Constantin Tanasescu a fost totusi destituit din cadrul Penitenciarului Rahova in data de 11 septembrie a anului trecut. Masura a fost dispusa in urma unor verificari efectuate de catre o comisie a Administratiei Nationale a Penitenciarelor. Membrii acesteia au constatat ca medicul Tanasescu nu a respectat procedurile atunci cand i-a eliberat adeverinta respectiva lui Omar Hayssam, in sensul ca nu a obtinut o aprobare prealabila scrisa din partea conducerii penitenciarului, in acest sens. Totodata, s-a constatat ca sirianul nu depusese, in prealabil, o cerere pentru eliberarea unei astfel de adeverinte si ca medicul Tanasescu nu a mentionat in registrul de consultatii diagnosticul pus detinutului Omar Hayssam si nici scopul si destinatia actului respectiv.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.