Politica autohtona s-a transformat intr-o interminabila birfa despre coabitari posibile, aliante impotriva naturii si aventuri de-o noapte.

Fostul consilier prezidential Elena Udrea da ca sigura venirea PSD la guvernare, la citeva zile dupa ce Mircea Geoana i-a cerut presedintelui Basescu sa preia controlul situatiei. Paralel, o uriasa fabrica de zvonuri alimenteaza la foc continuu bursa pariurilor mici si mijlocii, rostogolind de la o saptamina la alta potul cel mare al guvernarii. Vechiul conflict pe fata dintre palate, care avea cel putin tensiunea belicoasa a replicilor tot mai aprinse pe care si le aruncau protagonistii, a fost inlocuit de o sopocaiala pe la colturi urmata de petardele lansate off the record de maestrii incercati ai zvonisticii. E timpul surselor si al lui Viorel Hrebenciuc.

Elena Udrea, cu aura sa de persoana informata, dobindita jumatate pe merit, jumatate la nimereala, iese in public de fiecare data cind se apropie un scandal, pe care uneori il amorseaza ea insasi - amintiti-va de celebrul biletel care a tinut ocupata vreo doua luni lumea politica si citeva dintre institutiile statului.

Aparitia fatalului personaj, anuntind din sursele sale ca PSD va cadea la pace cu liberalii, inainte ca Mircea Geoana sa inceapa operatiunea motiunea de cenzura", cu siguranta ca va agita apele in cele doua partide, in zilele urmatoare. Geoana va face ore suplimentare la partid, sa verifice daca Elena Udrea stie ceva sau a facut acest anunt la intimplare, in timp ce Tariceanu va trebui sa puna personal mina pe telefon pentru a-si informa oamenii din teritoriu cum stau lucrurile.

Daca ex-consilierul presedintelui Basescu n-ar avea in continuare usa larg deschisa la Cotroceni, unde se duce fara sa se fereasca de fotoreporteri, probabil ca singurii care i-ar lua anunturile in serios ar fi naivii si jurnalistii bolnavi cronic de scenarita.

Reputatia ei ca stie ceva chiar si atunci cind nu stie nimic e mai ales rezultatul propriului ei joc de scena, dar si al bunavointei prezidentiale, deloc dezinteresata.

Basescu accepta rolul personajului din umbra in piesa Elenei Udrea fiindca beneficiaza astfel de un purtator de cuvint neoficial ale carui declaratii nu-l obliga la nimic si ii tine adversarii sub presiune, in momentele in care el vrea sa aiba aerul ca nu se baga, dar e gata oricind sa intervina.