Potrivit MIRA, ministrul Cristian David i-a convocat pe responsabilii de la ordine publica pentru o sedinta de lucru privind gestionarea situatiilor de violenta stradala si infractionalitatea in mediul rural. Decizia ministrului vine ca urmare a ulti
Potrivit MIRA, ministrul Cristian David i-a convocat pe responsabilii de la ordine publica pentru o sedinta de lucru privind gestionarea situatiilor de violenta stradala si infractionalitatea in mediul rural. Decizia ministrului vine ca urmare a ultimelor evenimente de acest gen, inregistrate atat in mediul urban, cat si in cel rural. "Intalnirea are drept scop analizarea modului de actiune al structurilor MIRA - Politie si Jandarmerie - in situatii concrete sau cu potential de risc, precum si stabilirea unui set de masuri care sa conduca la prevenirea inregistrarii unor astfel de cazuri", se arata in comunicat.
Dupa cum se stie, in ultima perioada au avut loc mai multe incidente violente, care au necesitat interventia prompta a fortelor de ordine. Zilele trecute, mai multi angajati ai firmei Romprest, una dintre societatile care face curatenie in Sectorul 1 al Capitalei, au fost batuti si amenintati de persoane necunoscute, inarmate cu cutite si bate. Un alt conflict a izbucnit in comuna ilfoveana Jilava, unde un politist de la Biroul local de Politie a fost nevoit sa traga un foc de avertisment in aer pentru a aplana un scandal izbucnit, la mijlocul saptamanii, intre doua familii de romi care s-au luat la bataie pentru pamant.
De asemenea, comuna Apata a fost pentru cateva zile o arena in care aproximativ 200 de romi si 150 de persoane de etnie maghiara s-au batut cu furci, bate si pietre, fiind necesara interventia a peste 130 de jandarmi si politisti pentru aplanarea conflictului. Conflictul a izbucnit dupa ce cinci cetateni de etnie roma au incercat sa fure din recoltele maghiarilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.