Un transportor blindat s-a blocat intr-o groapa plina cu apa, in timpul unui exercitiu militar desfasurat in prezenta ministrului Apararii, Teodor Melescanu.

Ministrul Teodor Melescanu a asistat vineri la Scoala de Aplicatie pentru Unitati de Lupta "Mihai Viteazul" din Pitesti la un exercitiu realizat de elevii si angajatii institutiei cu transportoare blindate, amfibii si tancuri. In timpul aplicatiei, unui transportor blindat i s-a oprit motorul si a ramas blocat intr-o groapa adinca de citiva metri, pe care trebuia sa o traverseze. Pentru ca acela care il manipula nu a reusit sa il scoata din groapa, transportorul a fost tractat de un alt vehicul de lupta si scos dupa o operatiune care a durat 15 minute.

"Ati vazut clar acum, cu acest prilej, ca armata romana are nevoie stringenta sa faca achizitii de tehnica militara, deoarece cea existenta este la nivelul anilor '70 si nu mai corespunde. Trebuie doar inlocuita cu tehnica anului 2010, iar masurile care vor urma vor fi luate tocmai in acest sens", a declarat dupa incident ministrul Apararii, citat de MEDIAFAX.