Biletul colectiv la Loto 6/49 jucat la OTV este echivalentul unei pastile de viagra pentru a mentine senzationalul in erectie.

Exista mai multe motive pentru care „alba-neagra" nu este un joc de noroc omologat. Principalul este insa ca nu are nimic de-a face cu norocul. In principiu, daca cel care manevreaza discurile sau capacele il pacaleste pe jucator, obtine un cistig. La fel, exista o sumedenie de motive pentru care Loto 6/49 este un joc de noroc omologat, iar principalul este ca orice alt element in afara de noroc este scos din ecuatia cistigului. Oricum ai lua-o, chiar daca joci 13.999.999 de variante, tot poti sa pierzi. Simetric, daca joci o singura varianta, ai o sansa de cistig. Prin corcirea celor doua jocuri, obtinem insa o strutocamila demna de invidia celor care au inventat jocurile piramidale. Pe scurt: un infractor condamnat si cel mai bogat om de televiziune propun o asociere gigantica pentru a cistiga premiul de zece milioane de euro.

Unde e pacaleala? In faptul ca acesti indivizi si-au propus sa fringa spinarea norocului si incearca sa ii convinga pe altii ca vor reusi. Nu sint nici primii, nici ultimii din aceasta categorie. Desi au dat dovada de precautie, amintind ca nu garanteaza un cistig, personajele de mai sus au stirnit in oameni o asemenea febra a inavutirii, incit s-au imbulzit cu miile sa stea la coada si sa dea bani pentru biletul magic. Pentru unii, sa pariezi pensia de cinci milioane si sa scoti douazeci inseamna afacerea vietii lor. Si oamenii stau relativ linistiti, pentru ca probabil se intreaba: „Ce cistiga Diaconescu din toate astea? Daca ar vrea sa ne pacaleasca, inseamna ca ar avea de cistigat. Potul se va imparti intre cei care au jucat, deci nu cistiga nimic". Dar nu bani vrea OTV. Averea patronului e deja una substantiala. OTV vrea senzational. Si cind nu-l are il creeaza. Pe spinarea altora. Cel mai valoros bilet din istoria Loteriei, cel mai mare cistig incasat pe un singur bilet, cei mai multi oameni imbogatiti de o televiziune. Toate sint sloganuri din care OTV traieste. Fara acest tip de jurnalism ce tine senzationalul in erectie continua, televiziunea din garsoniera nu poate trai.

Unde e norocul? In faptul ca biletul jucat de Ogica, Diaconescu&Co. s-ar putea dovedi cistigator. Singura certitudine este audienta OTV. Si faptul ca prostia se plateste. Chiar si, in cel mai fericit caz, pentru cei care au jucat, cu noua ore de stat la coada si cu statutul de „fanul lui Ogica si DD".