Referitor la articolul "Contractele lui AdrieanIí, publicat in cotidianul ZIUA din data de 22.08.2007 si semnat de Mihnea Talau si Tudor Borcea, Serviciul pentru Relatia cu Mass-Media al Primariei Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:
Toate achizitiile publice realizate de Primaria Municipiului Bucuresti sunt organizate, realizate si atribuite cu respectarea prevederilor legale in vigoare care reglementeaza acest domeniu.
Faptul ca se poate realiza un "top" al partenerilor contractuali ai municipalitatii nu releva altceva decat numarul mare de proiecte derulate in prezent si in ultimii ani de Primaria Capitalei. Avand in vedere ca beneficiarii tuturor acestor investitii sunt, in final, bucurestenii, consideram ca un astfel de top nu este ceva negativ, asa cum incearca sa acrediteze autorul articolului. Facem precizarea ca Primarul General nu a facut niciodata parte din comisiile de evaluare a ofertelor depuse la PMB si nici nu a participat la analizele acestor comisii.
In ceea ce priveste contractele de consultanta licitate si derulate de PMB, subliniem ca acestea sunt absolut necesare pentru implementarea in bune conditii a proiectelor in care municipalitatea nu dispune de specialisti din domeniul respectiv, sau de instrumente specifice de urmarire si verificare a lucrarilor/serviciilor executate.
In speranta ca prezentele precizari vor fi publicate in numarul de maine al publicatiei dvs., va asiguram de o buna colaborare in continuare si ne exprimam disponibilitatea de a furniza pe viitor informatii reale, pentru alte eventuale articole.