Tricolorii vor sa repete prestatia din amicalul contra turcilor la Minsk, intr-un meci important pentru calificarea la Campionatul European.

Victoria amicala in fata Turciei a devenit propulsorul optimismului in perspectiva partidei contra Belarusului, din preliminariile Campionatului European din 2008. Decisi sa puna capat celor sapte ani fara turnee finale, Mutu si compania iau ca punct de reper evolutia de miercuri seara pentru a evalua sansele de victorie la Minsk. „Turcia e mai valoroasa decit Belarusul, dar nu trebuie sa facem comparatii intre echipe si nici un meci nu seamana cu altul. In Belarus miza va fi mult mai mare, pentru ca e in joc calificarea, si cred ca vom intilni o echipa la fel de agresiva. Important e sa aiba in fata o echipa a Romaniei foarte determinata", a subliniat atacantul Fiorentinei, Adrian Mutu, in timp ce portarul Bogdan Lobont spera ca nationala sa incheie anul fara infringere: „A fost un meci bun, tinind cont ca a fost si foarte cald. Ne-am continuat seria de meciuri fara infringere, sintem pe drumul cel bun si la Minsk mergem sa cistigam. Turcia este o echipa puternica, dar cu Belarus va fi cu totul si cu totul altceva, pentru ca e un meci oficial. Dorinel Munteanu? Ca de obicei, jos palaria pentru ce face".

Jocul bun al tricolorilor nu poate fi povestit de la fata locului de foarte multi ani. Desi a trecut aproape un an de cind nationala n-a mai jucat in Bucuresti, publicul din Capitala a venit in numar redus la stadion. Presedintele Federatiei Romane de Fotbal a gasit explicatia. „Cind vom avea un stadion cochet de 5 stele, lumea va veni cu mai mare placere la stadion. In Bucuresti lumea e putin saturata si de meciurile din cupele europene, si din Liga I. In cele doua meciuri din preliminarii cred ca vor fi stadioanele pline", crede Nasu’. In schimb, atacantul Ciprian Marica a descoperit solutia. „Stadionul nu a fost in cele mai bune conditii, terenul nu a fost asa cum trebuia, tribunele nu au fost pline, dar nimic nu mai conteaza atunci cind cistigi. Cred ca e o decizie buna sa jucam in provincie", a declarat Marica. Totusi, interesul asupra nationalei s-a manifestat de la distanta, TVR fiind lider de audienta in timpul partidei. Postul public a reusit sa adune peste doua milioane de telespectatori in fata televizoarelor.

Principalele adversare ale Romaniei din preliminarii nu s-au descurcat chiar bine in amicale. Olanda a fost invinsa cu 1-2 de Elvetia, in timp ce Bulgaria a fost infrinta de Tara Galilor cu 0-1. Alte surprize de proportii s-au consumat in Ungaria, care a invins-o pe Italia cu 3-1, in Danemarca, unde gazdele au fost invinse cu 0-4 de Irlanda, sau in Armenia, unde Portugalia a remizat, 1-1, in cadrul grupei A a preliminariilor Campionatului European.

Golurile marcate de Romania in meciul cu Turcia, pe www.cotidianul.ro/select