Premierul Tariceanu a declarat ca SRI are obligatia legala sa sesizeze Parchetul in legatura cu interceptarile ilegale. „SRI are obligatia prin lege sa semnaleze acest lucru Procuraturii (n.r. - Parchetului). Nu serveste la nimic sa se lamenteze sau sa declare public“, a spus seful Guvernului. Totodata, primul ministru a mentionat ca nu are date despre interceptari ilegale ale convorbirilor unor demnitari de catre firme private care apoi i-ar santaja, asa cum a afirmat un reprezentant al SRI.

„Nu trebuie sa aflu de la SRI ca anumite firme ar dori sa faca acest lucru. Eu nu am date“, a spus Tariceanu. Reactia premierului vine dupa ce reprezentantul SRI Eugen Iorga a declarat, in urma cu doua zile, ca exista firme care fac interceptari ilegale ale comunicatiilor si care recurg ulterior la santaj, inclusiv la adresa unor „personalitati publice“.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, ieri, la Targu Mures, ca nu are date despre interceptari ilegale ale convorbirilor unor demnitari de catre firme private care apoi i-ar santaja, asa cum a afirmat un reprezentant al SRI, si susti ne ca SRI are obligatia legala sa sesizeze Parchetul. „Nu trebuie sa aflu de la SRI ca anumite firme ar dori sa faca acest lucru. Eu nu am date“, a declarat, intr-o conferinta de presa, Tariceanu, dupa ce a fost intrebat daca SRI i-a raportat astfel de interceptari, transmite Mediafax. In acelasi timp, premierul a subliniat ca SRI are obligatia legala sa sesizeze Parchetul. „SRI are obligatia prin lege sa semnaleze acest lucru Procuraturii (n.r., Parchetului).