Chopin incheie azi prima serie a Colectiei SIMFONICA, insa, din 4 septembrie, Cotidianul va ofera inca sapte CD-uri cu selectii de muzica clasica, insotite de brosuri despre viata compozitorilor.

Dupa sapte saptamini, in care cititorii Cotidianului s-au putut bucura de muzica unor mari compozitori - Beethoven, Mozart, Bach, Wagner, Brahms, Ceaikovski si Chopin -, Colectia SIMFONICA isi incheie prima serie, urmind sa fie reluata de la jumatatea lunii septembrie, la acelasi pret special de numai 7,9 lei noi. Timp de alte sapte saptamini, veti primi, in fiecare vineri, impreuna cu ziarul Cotidianul, selectii speciale din operele lui Vivaldi, Haydn, Schubert, Mendelssohn Bartholdy, Berlioz, Mahler si Dvorák, in interpretarea celebrei Royal Philharmonic Orchestra, sub bagheta unor dirijori de renume mondial.

Cea de-a doua serie a Colectiei SIMFONICA va debuta pe 14 septembrie, impreuna cu „Anotimpurile" lui Vivaldi, intr-o inregistrare exceptionala din 1993, in care Jonathan Carney este si violonist, dar si dirijorul Royal Philharmonic Orchestra. Pe 21 septembrie, cititorii Cotidianului vor putea cumpara CD-ul cu selectii din opera lui Joseph Haydn: Simfonia nr. 101 in re major, supranumita „Ceasornicul", si Simfonia nr. 103 in mi bemol major. Dupa Haydn va urma Franz Schubert, cu Simfonia nr. 8 in si minor, numita „Neterminata", si o selectie din celebrele sale Impromptu-uri, interpretate de Ronan O’Hora la pian, apoi Mendelssohn, cu „Visul unei nopti de vara" si Concertul pentru vioara in mi minor, in interpretarea violonistului Leland Chen.

Pe 12 octombrie vor aparea „Carnavalul roman" si „Simfonia Fantastica" ale lui Berlioz, iar pe 19, Simfonia a cincea a lui Mahler. SIMFONICA se va incheia pe 26 octombrie, cu o selectie din opera lui Dvorák: Simfonia nr. 9, uvertura „Carnavalul" si „Scherzo capriccioso".

Prima parte a acestei noi serii din SIMFONICA va coincide, in mod fericit, cu desfasurarea Festivalului ,,George Enescu’’, in care vor putea fi ascultate interpretari deosebite ale unora dintre selectiile din noua colectie a Cotidianului. Astfel, pe 6 septembrie, va avea loc la Sala Palatului concertul sustinut de Orchestre de Paris, sub bagheta lui Christoph Eschenbach, in cadrul caruia va fi interpretat „Carnavalul roman" al lui Berlioz, iar pe 20 septembrie se va desfasura concertul extraordinar al London Symphony Orchestra, condusa de Horia Andreescu, in care celebrul violonist Maxim Vengerov va interpreta „Simfonia Fantastica" a lui Berlioz. La Festivalul „George Enescu" vor mai putea fi ascultate lucrari de Vivaldi, Haydn, Schubert, Mendelssohn si Mahler, in interpretarea unor artisti de renume, printre care Fabio Biondi, Victoria Mullova, surorile Katia si Marielle Labčque, Menahem Pressler.

Corporatiile iau lectii de management de la dirijori si orchestre. Detalii pe www.cotidianul.ro/select