Invatamantul obligatoriu ar trebui sa inceapa la 3 ani si sa se incheie dupa absolvirea clasei a IX-a, considera reprezentantii Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) si cei ai profesorilor. Un nou proiect de lege privind invatamant
Invatamantul obligatoriu ar trebui sa inceapa la 3 ani si sa se incheie dupa absolvirea clasei a IX-a, considera reprezentantii Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) si cei ai profesorilor. Un nou proiect de lege privind invatamantul preuniversitar prevede modificarea structurii de pregatire a elevilor.


Cadrele didactice au cazut de acord asupra modificarii structurii invatamantului, astfel incat acesta sa cuprinda invatamantul primar, secundar si tertiar. Invatamantul primar va incepe la 3 ani, cu educatia timpurie, si va continua cu cel primar, in care va fi inclusa si clasa pregatitoare.

Invatamantul secundar va fi impartit in doua: inferior - clasele V-IX si superior - cu durata de trei sau patru ani. Potrivit purtatorului de cuvant al MECT, Anisoara Stefanescu, invatamantul obligatoriu se va termina dupa clasa a IX-a, iar cel tertiar sau nonuniversitar va dura intre unul si trei ani.


SCHIMBARE. Si statutul cadrelor didactice va suferi modificari. Nu vor mai exista profesori suplinitori, ci profesori asociati. Directorii scolilor vor fi numiti in urma unui concurs si aprobati de CA al scolilor. Potrivit noii legi, de acum inainte banii vor veni direct de la Ministerul Finantelor la nivelul unitatii, fara interventia Consiliului Local sau al primarului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.