Conform estimarilor facute de Grupul Flamingo International, valoarea actuala a pietei romane演i de electronice, electrocasnice 槐 IT&C se situeaza la putin sub un miliard euro. Segmentul de IT&C contribuie cu 25%, cel de electronice negre cu 35%, iar cel de electrocasnicele albe cu 40%. Pietele din Ungaria 槐 Cehia au un avans de circa 50%, inregistrand o valoare de aproximativ 1,4 miliarde euro, fiind mult mai stabile datorita unui ritm anual de cre演ere de 3-5%.
"De槐 in Romania, datorita numarului mare al populatiei, volumul de vanzari pe segmentul de IT&C este putin mai mare decat cel inregistrat in Ungaria sau Cehia, sunt inca diferente semnificative in ceea ce prive演e valoarea vanzarilor, principala cauza pentru aceasta fiind sensibilitatea mai ridicata la pret a consumatorilor din Romania comparativ cu pietele din Europa Centrala 槐 de Est, acest lucru generand volume mai mari de vanzari pe segmentul economic", a declarat directorul executiv al Flamingo International, Jiri Rizek.
Potrivit lui Jiri Rizek, in Romania segmentul de IT&C are un potential foarte mare de dezvoltare. Acest sector va sta la baza cre演erii pietei de retail de IT&C, electronice 槐 electrocasnice in urmatorii doi, trei ani, prin prisma evolutiei vanzarilor de PC-uri, periferice, telefoane mobile sau console 槐 produse dedicate segmentului de gaming.
Grupul Flamingo International activeaza pe piata din Romania inca din anul 1994, avand ca principal obiect de activitate comertul de produse IT&C, electronice 槐 electrocasnice, fiind in acest moment al doilea cel mai mare jucator de pe piata adresata. Strategia Grupului Flamingo consta in consolidarea pozitiei detinute pe piata locala, prin extinderea retelei de magazine Flanco World in toate regiunile tarii 槐 prin continua imbunatatire a performatelor magazinelor traditionale Flamingo Computers 槐 Flanco. In prezent exista 13 locatii Flanco World in cele mai importante regiuni ale tarii, urmand ca pana la finalul anului 2007 sa fie inaugurate inca 榮pte noi unitati.
Din iunie 2005, compania Flamingo International este cotata la Bursa de Valori Bucure演i, devenind astfel prima 槐 singura companie din industrie prezenta pe piata de capital.