Comisia de privatizare a Automobile Craiova si conducerea Ford negociaza o formula juridica legata de terenurile uzinei, a caror valoare ar trebui sa majoreze pretul pentru actiunile companiei, aceasta fiind singura problema ramasa de rezolvat inaint
Comisia de privatizare a Automobile Craiova si conducerea Ford negociaza o formula juridica legata de terenurile uzinei, a caror valoare ar trebui sa majoreze pretul pentru actiunile companiei, aceasta fiind singura problema ramasa de rezolvat inaintea semnarii contractului de vanzare-cumparare, informeaza Mediafax. Cele doua parti au depasit problema datoriilor Automobile Craiova, cu introducerea unei clauze prin care investitorul american este asigurat ca nu se va confrunta, dupa preluarea uzinei, cu solicitari din partea creditorilor pentru vechile restante si incearca sa clarifice situatia activelor imobiliare ale companiei, au declarat surse din comisia de negociere. "Avocatii statului si cei ai companiei americane negociaza o formula prin care terenurile Automobile Craiova sa ramana in proprietatea statului, varianta respinsa insa de actionarii minoritari, sau sa fie preluate de investitor, desi suma tranzactiei se refera la pretul actiunilor. Daca aceasta problema este rezolvata, contractul poate fi semnat", au afirmat sursele. Conducerea Ford a explicat comisiei de privatizare ca nu este interesata in principal de terenurile Automobile Craiova si ca poate renunta la o parte din activul imobiliar, dar varianta nu a fost agreata de actionarii minoritari, pe motiv ca prin cedarea terenurilor se reduce valoarea uzinei, sustin sursele citate. Avocatii celor doua parti incearca sa identifice o formula care sa evite aparitia unor neintelegeri intre actionari, dar si eventuale acuze la adresa Guvernului privind instrainarea activelor imobiliare ale Automobile Craiova la un pret redus. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.