Pentru a putea sa-si achite datoriile catre Electrica, in valoare de 600 de milioane de lei,  Compania CFR SA vinde sapte terenuri.

CFR, care administreaza si intretine infrastructura feroviara, organizeaza in luna septembrie o
Pentru a putea sa-si achite datoriile catre Electrica, in valoare de 600 de milioane de lei,  Compania CFR SA vinde sapte terenuri.

CFR, care administreaza si intretine infrastructura feroviara, organizeaza in luna septembrie o licitatie pentru vanzarea unor terenuri de peste 100.000 de metri patrati, din care spera sa obtina 300 de milioane de lei, jumatate din datoria catre furnizorii de electricitate.

"Nu vom vinde cladiri sau statii. Avem terenuri in domeniul privat al companiei, pe care le-am evaluat, iar in luna septembrie vom organiza o licitatie prin Bursa Romana de Marfuri, prin care scoatem la vanzare sapte terenuri, de peste 100.000 de metri patrati, pentru a plati jumatate din datoria de 600 de milioane de lei pentru electricitate", a declarat Constantin Manea, directorul general al CFR SA. Acesta a mai spus ca CFR SA are de recuperat de la CFR Calatori circa 300 de milioane de lei, bani ce vor fi folositi pentru plata datoriei catre Electrica. Potrivit Ministerului Transporturilor, CFR SA a ajuns in aceasta situatie in primul rand din cauza subfinantarii pe o perioada lunga de timp, dar si ca urmare a neincasarii sumelor aferente prestatiilor efectuate catre CFR Calatori.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.