In perioada 30 august-02 septembrie a.c., la Moscova, la mosia Vorontovo, va avea loc Primul Iarmaroc al Ceaiului.

Cu aceasta ocazie vor fi reinviate traditiile si ritualurile, pe care le aveau rusii in ceea ce priveste bautulul ceaiului
In perioada 30 august-02 septembrie a.c., la Moscova, la mosia Vorontovo, va avea loc Primul Iarmaroc al Ceaiului.

Cu aceasta ocazie vor fi reinviate traditiile si ritualurile, pe care le aveau rusii in ceea ce priveste bautulul ceaiului la mijlocul secolului al XIX-lea - inceputul secolului al XX-lea. Se stie ca in Rusia ceaiul e la fel de prezent ca votca si se bea in orice moment al zilei. Conform traditiei insa, altadata ceaiul s-a baut dimineata, la pranz si, obligatoriu, la ora 4 dupa-amiaza. Nu exista rus sa nu aiba samovar. El poate sa fie din bronz sau din cupru. In general, in Rusia exista un adevarat ceremonial al ceaiului.


DIVERSITATE. Se va crea un adevarat oras dedicat ceaiului, o bautura cu o istorie de cinci milenii, unde vizitatorii, dar si oaspetii, vor putea afla totul despre aceasta bautura: de la cultura ceaiului la diferite popoare la feluri de ceai, produse de cofetarie si patiserie care se potrivesc cel mai bine cu aceasta bautura, balsamuri, miere de albine.

O atentie deosebita va fi rezervata apei potabile. Pe langa toate acestea nu vor lipsi spectacolele, teatrul de papusi, vechile romante, cantecele si dansurile tiganesti. Iarmarocul se va incheia cu un mare joc de artificii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.