Ministerul Agriculturii nu are nici un document care sa ateste faptul ca in Romania a existat virusul gripei aviare, a asigurat, ieri, Decebal Traian Remes, ministrul de resort. El acuza "disparitia" aviarei inca din iunie.   "In mi

Ministerul Agriculturii nu are nici un document care sa ateste faptul ca in Romania a existat virusul gripei aviare, a asigurat, ieri, Decebal Traian Remes, ministrul de resort. El acuza "disparitia" aviarei inca din iunie.   "In minister nu avem o dovada medicala, un buletin de analiza care sa certifice fara tagada existenta gripei aviare. Neavand acest document, nu pot sa trec si sa ii despagubesc pe cei care au suferit pagube ca urmare a actiunilor unor autoritati lacome sa faca pe apa chioara bani frumosi", a spus Remes. Astfe l, pagubitii trebuie sa vina cu sentinte judecatoresti favorabile pentru a le fi acoperite pierderile, a precizat Remes. El l-a acuzat pe fostul ministru, Gheorghe Flutur, ca "si-a arogat competente pe care nu i le dadeau functia" in gestionarea sistemului.   REPLICA. Flutur, aflat si el la Alba-Iulia, i-a replicat lui Remes: comoditatea l-a impiedicat sa gaseasca dovezile! El a prezentat doua buletine de analiza, unul al Institutului National de Diagnostic si celalalt al Laboratorului Weybridge din Anglia, care atesta existenta aviarei la probele din Romania. "Uitati-va ca le veti gasi pe site-ul Autoritatea Sanitar Veterinara", a spus Flutur. 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.