Autoritatea italiana antitrust a cerut bancilor italiene UniCredit si Capitalia, care sunt pe cale sa fuzioneze, sa renunte la 9,39% din importantul grup bancar Mediobanca, a precizat o sursa familiara cu situatia, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Autoritatea italiana antitrust a cerut bancilor italiene UniCredit si Capitalia, care sunt pe cale sa fuzioneze, sa renunte la 9,39% din importantul grup bancar Mediobanca, a precizat o sursa familiara cu situatia, relateaza Reuters, citat de NewsIn. Dupa terminarea fuziunii, UniCredit si Capitalia ar detine impreuna o participatie de 18% din Mediobanca, grup care este cel mai mare actionar al companiei General. UniCredit declarase ca va renunta la o participatie de 8,61% din Mediobanca, mai mica decat cea ceruta de autoritati.Vanzarea unei participatii de 9,39% din Mediobanca ar insemna ca banca creata prin fuziunea UniCredit cu Capitalia ar mai detine doar 8,61% din grupul bancar.Bancilor li s-a mai cerut sa renunte la aproximativ 200 de unitati, a precizat sursa, adaugand ca UniCredit nu va comenta opinia preliminara a autoritatilor antitrust privind formarea unui gigant bancar european prin fuziunea cu Capitalia, preferand sa nu ridice obiectii. Bancilor li s-a oferit ragaz pana vineri sa raspunda la cerintele autoritatilor. Presa a raportat ca autoritatea antitrust va mai cere ca reprezentantii UniCredit prezenti in cadrul Consiliului de Administratie al Mediobanca sa nu voteze deciziile legate de asigurari.Legaturile bancilor UniCredit si Capitalia cu Mediobanca si asiguratorul Generali sunt considerate ca fiind cele mai dificile aspecte ale analizei efectuate de autoritatea italiana antitrust.Grupul italian UniCredit a acceptat in mai sa cumpere banca rivala Capitalia pentru o suma ce depaseste 29 miliarde dolari in actiuni, dand astfel nastere celei de-a doua banci din Europa, cu sucursale din Sicilia pana in Europa de Est.Prin aceasta preluare, grupul UniCredit, cu o capitalizare de piata de peste 135 miliarde dolari, se va extinde pe piata italiana, lansand astfel o provocare rivalei sale directe, banca Intesa Sanpaolo.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.