Presedintia si SPP refuza sa explice care a fost scopul si durata vizitei facute de Elena Udrea la Palatul Cotroceni, marti, dupa miezul noptii.

Administratia Prezidentiala si Serviciul de Protectie si Paza nu au oferit, pina ieri seara, explicatii despre ultima descindere, de marti seara, la sediul Administratiei Prezidentiale, a Elenei Udrea. Conform unor surse din Palatul Cotroceni, Elena Udrea intra foarte des in sediul Administratiei Prezidentiale, dupa ce si dat demisia din functia de sef al Cancelariei Prezidentiale, in urma cu doi ani de zile. Sursele amintite sustin ca pina in primavara ea si-a pastrat chiar si biroul din vecinatatea cabinetului presedintelui Traian Basescu.

Marti noaptea, Elena Udrea a intrat pe portile Palatului Cotroceni si a iesit dupa aproximativ o ora si jumatate, in jurul orei doua, dupa cum a dezvaluit Jurnalul National. Ziarul amintit relateaza ca fosta sefa a Cancelariei Prezidentiale a intrat pe portile Cotrocenilor cu Mercedesul ei negru inmatriculat B-25023. O alta descindere suprinsa de presa a Elenei Udrea a avut loc acum doua saptamini, pe care ea, atunci, recunoscut-o. Intrebata despre vizita nocturna de marti, Elena Udrea a raspuns sec: "Nu comentez".

Ziarul nostru a intrebat, fara a primi vreun raspuns, atit Administratia Prezidentiala, cit si SPP in ce baza Elena Udrea are acces, mai ales cu masina, in Palatul Cotroceni, pe poarta rezervata demnitarilor. Accesul in sediul Administratiei Prezidentiale este strict limitat pentru persoane, iar pentru autovehicule este unul de-a dreptul draconic. Pentru ca o persoana sa aiba acces in Palatul Cotroceni trebuie sa fie ori angajata a institutiei, ori a personalului de paza, ori ziarist acreditat, ori invitata de un consilier. Daca pentru categoriile de angajati accesul se face pe baza legitimatiei de serviciu, pentru vizitatori trebuie sa existe o invitatie speciala, scrisa pe un formular cu regim special. La intrarea in Palat, dupa verificarea actelor de identitate, dupa cea antitero corporala si a bagajelor, persoana invitata este insotita si la sosire si la plecare de un angajat al Administratiei Prezidentiale. Pe durata accesului in Palat, invitatului ii sint retinute la punctul de acces actele de identitate. Regimul accesului vehiculelor este unul draconic: au acces cele oficiale, ale unei categorii restrinse de invitati de obicei demnitari sau sefi de institutii publice sau ale unora dintre angajati, de obicei consilieri prezidentiali. Dupa datele de pina acum, Udrea nu s-a supus nici uneia dintre aceste proceduri.