Premierul Tariceanu a anuntat data alegerilor europene, dupa sedinta de guvern din 22 august. Prilej cu care a ironizat motiunea de cenzura a PSD-ilor, observand ca folosirea acestui "instrument democratic" tine de "stiinta politica". Stiinta "care"
Premierul Tariceanu a anuntat data alegerilor europene, dupa sedinta de guvern din 22 august. Prilej cu care a ironizat motiunea de cenzura a PSD-ilor, observand ca folosirea acestui "instrument democratic" tine de "stiinta politica". Stiinta "care" (scuzati absenta acuzativului, "pe care", dar incerc sa scriu pe intelesul domnului premier) Tariceanu o "detine", probabil, din belsug! Stiti la ce au dus "politicile liberale", in viziunea "analfabetului" nostru premier? Conform comunicatului oficial, la "descatusarea energiilor latente"! Aici, Tariceanu l-a depasit pe Ceausescu! Bietului "Ceasca" nu i-ar fi trecut asa "energii" prin cap! Si, acum, atentie! Cum va place aceasta "mostra" de gandire liberala?


"Cea mai buna protectie sociala intr-o tara moderna, intr-o tara care vrea sa respecte identitatea cetatenilor este un loc de munca bine platit, si nu asistenta sociala care ii face numai sa supravietuiasca!"


Wow! Care va sa zica, danezii cu cele 36 de Fonduri pentru someri, furnizoare de beneficii de trai superdecent provenind, cu precadere, din impozite si oferind ajutor chiar si pentru o perioada de lucru efectiv de numai 52 de saptamani, in trei ani, la conditia de a fi membru doar de un an intr-unul din Fonduri, au o tara inapoiata, care nu-si respecta cetatenii? Acele tari scandinave, plus Marea Britanie, care au introdus derogari de la diferite tratate ale UE (celebrele "opt-out"-uri), fie ca este vorba despre moneda unica sau orice altceva, toate au vizat pastrarea independentei statului asistentei sociale (welfare) cu o inalta protectie pentru cetatenii acestor state!


The Economist de la 23 septembrie 2000 atragea atentia cu privire la teama danezilor ca birocratia de la Bruxelles ar putea prelua "un control si mai mare asupra securitatii sociale"! La respingerea "euro" de catre danezi, The Economist de la 7 octombrie 2000 conchidea ca danezii au spus nu "armonizarii, care ar fi putut ameninta statutul ajutorului social («welfare state» in sens de securitate sociala - n.n.)"!


Bietul Ceausescu a enuntat minunatele idei "liberale" ale lui Tariceanu cu mult inaintea acestui "ideolog" de duzina, cocotat in fruntea guvernului "liberal" de "A-domnite" in ale "stiintei politice"! Caci, pentru Ceausescu, democratia si liberalismul se reduceau la asigurarea unui "loc de munca bine platit"! Si, credeti-ma pe mine sau intrebati cam 60% din romanii nostri de azi, mintiti, umiliti, fara necesarul traiului zilnic: un loc de munca, pe vremea lui Ceausescu, aducea un salariu minim, in mana, cu mult mai mare decat plata utilitatilor! Iti ajungea si de mancare, chirie! Adica, Dictatorul era "cool", nu gluma! Fara nici o apasare pentru "securitate sociala"!


"Prea Degraba Impuscatul" vestejea, in "Raport la cel de-al XIV-lea Congres al PCR", pagina 111, tarile capitaliste, unde "30-40% din randul tineretului nu au asigurate locuri de munca", un loc de munca fiind considerat indiciul esential al democratiei si bunastarii functionale de tip ceausist. Bravo, doma€™le Tariceanu! As prefera sa va consider prost de-a binelea decat sa cred ca ganditi ca "Regretatul"! Ce mai zicea Ceausescu la pagina 84?


"Dupa cum stiti, in popor se spune asa: sa nu arunci o data cu apa murdara si copilul! Si nu mai este insa vorba despre un simplu copil! Socialismul a devenit un voinic puternic, un Fat-Frumos, care a crescut intr-o luna cat altii intr-un an (a€¦)"

Caline, manca-te-ar mama de baiat frumos si voinic, uite ce mare te-ai facut!

Ptiu, ptiu, sa nu-ti fie de deochi!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.