Miine va avea premiera romaneasca lungmetrajul „Hairspray", cunoscut pentru controversele stirnite de travestiul lui John Travolta si pentru faptul ca are deja incasari de peste 120 de milioane de dolari.In ciuda boicotului si a conditiilor dificile,
Travolta si-a realizat numerele de dans Musicalul „Hairspray", recentul remake al peliculei scrise si regizate de John Waters in 1988 si al show-ului de pe Broadway din 2002, intra de miine pe marile ecrane romanesti, putind fi vizionat la CinemaPRO, Hollywood Multiplex si Movieplex. Pina la ora actuala le-a luat mintile americanilor, din buzunarul carora a scos peste 100 de milioane de dolari, dar n-a reusit sa vrajeasca si publicul din afara SUA. Incasarile de pe teren strain se ridica doar la 20 de milioane de dolari. Scenariul se axeaza pe povestea unei adolescente dolofane, Tracy Turnblad (Nikki Blonsky), al carei ideal este participarea la show-ul tv „The Corny Collins Show", un soi de bal pentru tineret, unde se prezinta cele mai incitante stiluri de dans tipice perioadei, adica anilor ’60. Parintii adolescentei, Edna (John Travolta) si Wilbur (Christopher Walken) sint incintati de reusita fiicei lor, care, treptat, devine preferata telespectatorilor care urmaresc show-ul. Dar acest statut nu se capata fara resentimente, mai ales cind Tracy ameninta sa ii ia titlul Miss Teenage Hairspray actualei detinatoare, atragatoarea Amber Von Tussle (Brittany Snow). Distributia abunda in staruri muzicale, precum Queen Latifah, dar si in actori consacrati precum Michelle Pfeiffer. Ei sint dirijati de cineastul Adam Shankman - cunoscut publicului pentru pelicule ca „Eu cu cine ma marit?" si „Cu duzina e mai ieftin 2 - Razboiul tatilor" - , in triplu rol: regizor, coregraf si producator executiv.

Faptul ca Travolta apare intr-un rol feminin a incins spiritele militantilor pentru drepturile gay, care au incercat chiar sa boicoteze filmul pe motiv ca orientarea religioasa a actorului, adept al scientologiei, indeamna la „vindecarea" homosexualilor. Dar si lui Travolta i-a luat ceva sa accepte rolul: 14 luni. Actorul a trebuit sa poarte peste 40 de proteze faciale si corporale, basca machiaj angro, plus costume a caror greutate varia intre 13,5 si 33,75 kilograme, asta in contextul in care dansa si pe tocuri.

Travolta a dat explicatii pentru ezitarile sale. „Am avut cel mai de succes musical din istorie, «Grease», si nu am de gind sa stric aceasta statistica", a declarat actorul, precizind si ca nu trebuie data prea multa atentie faptului ca interpreteaza o femeie, musicalurile fiind oricum productii cu grad ridicat de risc la box-office. Oricum, Travolta si-a cistigat pariul. Potrivit „Variety", „Hairspray" este al 10-lea musical din istoria cinematografiei, cu incasari de peste 100 de milioane de dolari.

Ce tip de format sustin Paramount Pictures si DreamWorks Pictures, aflati pe www.cotidianul.ro/select