Intrebat despre posibilitatea ca liderul PSD, Mircea Geoana, sa devina noul premier, Traian Basescu a izbucnit in ris. Geoana crede ca e de plins.

Pina acum, presedintele Traian Basescu nu a avut nici un raspuns la dorinta publica a liderului PSD, Mircea Geoana, de a deveni premier. In timp ce pleca marti seara de la Scoala de vara „Comunitati romanesti si identitate europeana", Basescu a fost intrebat de ziaristi despre dorinta liderului PSD. Seful statului a raspuns printr-un hohot de ris, dupa care s-a urcat in masina fara a mai face alte comentarii.

Risul lui Basescu nu i-a picat prea bine lui Geoana. „In conditiile in care acest Guvern va cadea, exista o obligatie comuna a partidelor parlamentare si a sefului statului de a da Romaniei o formula guvernamentala stabila si competenta. Daca asta e un subiect de ris, inseamna ca avem cu totii motive sa plingem, pentru ca nu acesta este tipul de abordare", a replicat liderul PSD. „Presedintele Romaniei este liber sa faca ce doreste Domnia sa", spune Geoana, adaugind ca Traian Basescu are doar doua solutii: „Sa intretina criza sau sa aduca stabilitate". „Deci nu este subiect de ris, pentru ca de doi ani si jumatate presedintele Romaniei insista si pledeaza sa plece guvernul Tariceanu, iata ca pohta ce-a pohtit se-mplineste", a incheiat liderul PSD.