Regizor Filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" de Cristian Mungiu este propunerea Romaniei pentru nominalizare la Oscarul pentru cel mai bun film strain. Primul lungmetraj romanesc care a castigat trofeul suprem la Festivalul de la Cannes 2007 v
Regizor Filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" de Cristian Mungiu este propunerea Romaniei pentru nominalizare la Oscarul pentru cel mai bun film strain. Primul lungmetraj romanesc care a castigat trofeul suprem la Festivalul de la Cannes 2007 va intra in cinematografele de la noi la 14 septembrie. Cel de-al doilea lungmetraj regizat de Mungiu a circulat la o multime de festivaluri internationale, iar in curand va fi prezentat la doua festivaluri prestigioase de pe continentul nord-american: cel de Toronto si cel de la New York. Anul trecut, propunerea Romaniei pentru Oscar a fost "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii" de Catalin Mitulescu, iar in 2005 - "Moartea domnului Lazarescu", in regia lui Cristi Puiu. Pentru ca va reprezenta Romania la cel mai important eveniment cinematografic al anului, Jurnalul National il declara pe Cristian Mungiu "Omul zilei".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.