GIMNASTICA - Nadia Comaneci crede in sansele romanilor   Desi nu va fi prezenta la Campionatele Mondiale de la Stuttgart, fosta mare gimnasta este convinsa ca fetele noastre vor face o figura frumoasa. In opinia sa, chinezoaicele si america
GIMNASTICA - Nadia Comaneci crede in sansele romanilor   Desi nu va fi prezenta la Campionatele Mondiale de la Stuttgart, fosta mare gimnasta este convinsa ca fetele noastre vor face o figura frumoasa. In opinia sa, chinezoaicele si americancele vor fi cele mai periculoase adversare.    "Catalina trebuie sa-si faca bine exercitiul, pentru ca o mica greseala o va scoate din competitie", a declarat ieri Nadia, care a marturisit ca pe celelalte fete din lot nu le-a vazut inca la lucru, dar o va face in aceste zile. Opinia sa este sustinuta si de Mariana Bitang, cea care a pregatit-o pe Catalina Ponor in ultimele luni. "M-a surprins seriozitatea pe care a aratat-o in pregatiri. Faptul ca dupa un an de pauza s-a implicat atat de serios i-a impresionat pe oamenii care nu se asteptau la o revenire a ei in prim-plan", a declarat reputata antrenoare, care a anuntat ca daca, Romania va lua o medalie la echipe, nu va urca pe podium impreuna cu fetele, pentru ca a pregatit o singura sportiva.   ADVERSARE. Nadia Comaneci este de parere ca Romania va transa in favoarea sa duelul cu SUA, desi americancele au o echipa foarte buna, la progresul careia au contribuit din plin sotii Martha si Bela Karoly, prima fiind chiar coordonatoarea lotului. In ceea ce priveste noul cod de punctaj, parerea Nadiei este categorica: "Multi fani sunt dezamagiti. Gimnastica era greu de inteles si inainte, acum a devenit ingrozitor de greu. Lumea stia ca te duci pana la nota 10, acum e putin confuz". Participarea Romaniei la Mondiale va insemna pentru federatie un efort financiar de 68.812 euro, iar presedintele ANS, Octavian Belu, va fi invitat de onoare.   Optimism "Catalina Ponor nu merge nici pentru argint, nici pentru bronz, ci pentru aur la barna si, bineinteles, sa ajute echipa la sol. Imi doresc sa castige Romania, insa va fi o concurenta foarte mare. Imi e putin frica de chinezi. Ei deja pregatesc Jocurile Olimpice si nu concep sa nu castige tot ceea ce e de castigat" Nadia Comaneci   Lotul Romaniei La Mondialele de la Stuttgart (1-10 septembrie), Romania va fi reprezentata in concursul feminin de Catalina Ponor, Sandra Izbasa, Steliana Nistor, Dana Druncea, Anamaria Tamirjan, Cerasela Patrascu si Andreea Grigore, iar in cel masculin de Marian Dragulescu, Razvan Selariu, Alin Jivan, Flavius Koczi, Daniel Popescu, Robert Stanescu si Adrian Bucur. Fetele vor pleca in Germania duminica, iar baietii miercuri. Obiectivul federatiei il reprezinta calificarea ambelor echipe la JO de la Beijing si cucerirea a una-doua medalii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.