Investitorilor ar trebui sa le revina apetitul pentru tranzactiile speculative pe termen mediu, deoarece castigurile din plasamente vor fluctua nesemnificativ, iar fluctuatiile valutare vor scadea odata cu revenirea apetitului pentru risc al jucatori
Investitorilor ar trebui sa le revina apetitul pentru tranzactiile speculative pe termen mediu, deoarece castigurile din plasamente vor fluctua nesemnificativ, iar fluctuatiile valutare vor scadea odata cu revenirea apetitului pentru risc al jucatorilor, arata un raport al UniCredit, publicat ieri. "Tranzactiile speculative nu au provocat criza financiara curenta, ci au reprezentat ultima piesa de domino care a cazut. In orice caz, strategiile valutare au continuat sa genereze cele mai mari venituri de la inceputul acestui an fata de alte tipuri de active. Pe termen scurt insa, este probabil ca monedele cu randament mare sa inregistreze in continuare pierderi, iar cele cu randament mai mic sa se intareasca", considera directorul de cercetare pentru piata valutara al grupului bancar UniCredit, Michael Rottmann.Reducerea ratei dobanzii de finantare de catre Federal Reserve de la 6,25% la 5,75% pe an, pentru imprumuturile acordate bancilor comerciale, a demonstrat ca volatilitatea pietei financiare este foarte importanta pentru banca centrala a Statelor Unite. Cu toate ca aceasta masura a fost suficienta pentru a stabiliza rapid pietele financiare, o noua majorare a ratei dobanzii de politica monetara, cu 0,25%, este inca probabila in septembrie. Pe de alta parte, in cazul in care nervozitatea persista pe pietele financiare, inasprirea politicii monetare poate intarzia.Potrivit raportului, inflatia este in continuare sub control. "Inflatia in zona euro este dominata de impulsurile pozitive ale globalizarii si de noua luni este in concordanta cu tinta fixata de BCE, de pana la 2%". Pentru 2008, analistii prevad o accentuare usoara a acesteia, pana la 2,1%. Inflatia de baza in zona euro va creste, probabil, pana la aproximativ 2%, iar situatia va ramane controlabila in SUA. Cu toate ca deflatorul cheltuielilor de consum va creste usor peste coridorul de 1-2%, este putin probabil sa atraga schimbari ale politicii monetare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.