Operatorii de telefonie mobila T-Mobile (Germania), Orange (Franta) si O2 (Marea Britanie) au incheiat un acord cu grupul american Apple pentru dobandirea drepturilor exclusive de distributie a dispozitivului iPhone in Europa, cedand in schimb produc
Operatorii de telefonie mobila T-Mobile (Germania), Orange (Franta) si O2 (Marea Britanie) au incheiat un acord cu grupul american Apple pentru dobandirea drepturilor exclusive de distributie a dispozitivului iPhone in Europa, cedand in schimb producatorului o parte din venituri, transmite Reuters, citat de Mediafax. Potrivit termenilor contractelor semnate in ultimele zile de cele trei companii, acestea vor acorda Apple 10% din veniturile realizate din convorbirile si transferurile de date ale utilizatorilor iPhone, relateaza Financial Times Deutschland, fara a dezvalui sursele de informatie. Operatorii vor anunta oficial parteneriatele la targul de produse electronice IFA de la Berlin, care va avea loc saptamana viitoare.Apple a anuntat anterior ca va lansa iPhone in aceasta toamna in Europa, insa numai in Marea Britanie, Franta si Germania, restul continentului urmand sa fie acoperit in 2008, an in care dispozitivul va fi lansat si in Asia. Parteneriatele deschid, pentru prima oara, accesul direct al producatorilor de telefoane mobile la veniturile obtinute de operatorii de telefonie mobila din convorbiri si transferuri de date, marcand astfel o schimbare a relatiei intre parti, comenteaza Financial Times, in editia britanica. Pana in prezent, operatorii de telefonie mobila au militat impotriva unei astfel de abordari, dar analistii apreciaza ca succesul demonstrat de Apple la incheierea celor trei acorduri ar putea initia un trend la nivelul industriei.Acordul ar putea fi foarte favorabil in special pentru Deutsche Telekom, care incearca sa se elibereze de imaginea de companie cu dezvoltare lenta si cu servicii putine pentru clienti. Operatorii de telefonie mobila spera sa beneficieze de o imbunatatire semnificativa a imaginii in urma acordurilor cu Apple, dar si sa dobandeasca accesul la o categorie foarte atractiva de clienti, care aloca sume importante pentru convorbiri si transferuri de date.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.