Declaratiile presedintelui francez au venit in urma intalnirii cu tatal si bunicul unui baiat agresat sexual de un pedofil recidivist, proaspat eliberat din inchisoare pentru buna purtare. Acesta le-a declarat anchetatorilor ca a "cunoscut" 40 de cop
Declaratiile presedintelui francez au venit in urma intalnirii cu tatal si bunicul unui baiat agresat sexual de un pedofil recidivist, proaspat eliberat din inchisoare pentru buna purtare. Acesta le-a declarat anchetatorilor ca a "cunoscut" 40 de copii, el fiind insa condamnat pentru doar trei agresiuni, relateaza cotidianul Le Parisien. Interogat de politisti, pentru a afla daca a agresat si alti copii dupa iesirea din inchisoare, Francis Evrard, in varsta de 61 de ani, a spus ca a intalnit alti copii, in sali de jocuri sau in parcuri, dar nu i-a abordat. Barbatul a fost condamnat la 27 de ani de inchisoare pentru violarea a doi copii, unul de sapte, iar celalalt de opt ani, dupa ce mai fusese condamnat in 1975 si in 1985. Cotidianul Le Figaro publica elemente ale unui document cu declaratii ale violatorului, inainte de iesirea sa din inchisoare, in care, evocand maladia sa, sustine ca este un "impuls". In varsta de 61 de ani, Evrard a cerut medicului inchisorii inainte de eliberare o reteta pentru Viagra, prescriptie care i-a si fost acordata. Presedintele Nicolas Sarkozy s-a intalnit ieri cu premierul, ministrii de Justitie, Sanatate si Interne pentru a aborda aceasta problema. Presedintele francez a sustinut o noua legislatie pentru pedofilii recidivisti in care acestia urmeaza sa primeasca un tratament hormonal pe perioada incarcerarii. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.