Alternativa acestui guvern nu este un alt guvern, ci alegerile anticipate, a declarat, ieri, presedintele UDMR, Marko Bela, citat de Mediafax. El a spus, intr-o conferinta de presa ca a ajuns la aceasta concluzie cunoscand contextul, cunoscand intere
Alternativa acestui guvern nu este un alt guvern, ci alegerile anticipate, a declarat, ieri, presedintele UDMR, Marko Bela, citat de Mediafax. El a spus, intr-o conferinta de presa ca a ajuns la aceasta concluzie cunoscand contextul, cunoscand interesul diferitelor formatiuni politice si interesele diferitilor factori politici. Totusi, liderul Uniunii a apreciat ca, in acest moment, nu exista un interes pentru alegeri anticipate din partea societatii si ca prioritatile momentului ar trebui sa fie adoptarea bugetului pentru anul 2008 si organizarea alegerilor europarlamentare. Pe de alta parte, Marko a aratat ca nemultumirea social-democratilor fata de relatia cu actuala guvernare este justificata, deoarece PSD isi da votul, in prezent, "oarecum neconditionat".Potrivit afirmatiilor sale, aceasta situatie ar putea fi rezolvata print-o intelegere de sustinere a Guvernului de catre PSD "pe baza unor conditii", a unor "puncte de program" si nu neaparat prin cooptarea social-democratilor la guvernare. Prioritatile de toamna, legea bugetului si euroalegerile Marko Bela a spus ca prioritatile pentru aceasta toamna trebuie sa fie elaborarea si votarea bugetului pentru anul 2008 si alegerile europarlamentare.El a afirmat ca proiectul de buget pentru anul viitor trebuie sa aiba in vedere asigurarea de fonduri suficiente pentru invatamant si sanatate, pe care le-a calificat drept domenii sensibile. Potrivit lui Marko, prin legea bugetului ar trebui sa se asigure marirea pensiilor si sumele necesare pentru dezvoltarea infrastructurii.Pe de alta parte, Marko Bela a subliniat importanta pregatirilor si a campaniei pentru Parlamentul European. In opinia sa, data euroalegerilor ar trebui sa fie stabilita chiar in sedinta de miercuri a Executivului."Eu sper foarte mult ca pregatirile pentru alegerile pentru Parlamentul European si campania pentru aceste alegeri sa dea posibilitatea tuturor partidelor sa-si revada, sa-si reanalizeze si, eventual, sa-si reformuleze mesajele si, cu totii, sa incercam sa avem un mesaj coerent si cat mai detaliat legat de statutul nostru in Uniunea Europeana", a spus el.Liderul Uniunii a mai mentionat ca aceasta campanie ar da posibilitatea partidelor sa isi cantareasca sustinerea, sa intre intr-o competitie normala, in locul competitiei "anormale" care are loc in ultima vreme si care ameninta, in orice moment, cu "bulversarea formulei politice"."Avem nevoie de competitie, dar avem nevoie, in acelasi timp, si de stabilitate", a subliniat Marko Bela, exprimandu-si speranta ca aceasta competitie, "absolut necesara pentru partidele politice", sa aiba loc pe tema Uniunii Europene si nu pe alte teme.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.