Nasul a anuntat o noua comisie care sa foloseasca proba video pentru a-i pedepsi pe cei pe care nu-i vad arbitrii si observatorii.

Dupa ce a cistigat o partida importanta cu Liga Profesionista de Fotbal (LPF), Federatia Romana de Fotbal (FRF) isi consolideaza pozitia de forta in scandalul comisiilor de judecata. Presedintele Mircea Sandu a anuntat ieri ca se va infiinta o noua comisie, care se va ocupa de semnalarea actelor de indisciplina din cadrul meciurilor, ce trec neobservate de arbitri si de observatori, dar sint inregistrate de camerele de filmat. „Sint surprins cum unii jucatori lovesc fara minge, cum unii antrenori si conducatori incita si pun presiune pe arbitraj. In acest sens vom crea o comisie pentru ceea ce nu vad arbitrii si pentru ceea ce nu apare in foaia de joc, o comisie care are rolul de a semnala celorlalte comisii competente, pentru a se lua masurile necesare. Vom lua in considerare si fazele care sint surprinse doar de camerele video, pentru a putea fi suspendati cei incriminati", a declarat Mircea Sandu. FRF detine controlul si asupra Comisiei de Disciplina, care la inceputul campionatului apartinea Ligii, insa scandalul anularii cartonaselor rosii ale jucatorilor de la Ceahlaul a determinat luarea de pozitie a directorului general al FRF, Ionut Lupescu.

Presedintele FRF i-a atacat dur pe antrenorii si pe conducatorii care critica arbitrajul si care au un comportament nesportiv, cerind Comisiei de Disciplina sa le dea acestora pedepse drastice. „Sint dezamagit de modul in care unii antrenori critica arbitrajul. Ma refer la Andone, la meciul de la Craiova, la Dan Petrescu si la Mihai Stoica, dupa meciul cu Timisoara. De asemenea, trebuie sa spun ca Hagi a fost prea mare jucator pentru a avea gesturi precum cel de la meciul cu Poli Iasi. Nu am inteles de ce a spus Hagi ca eliminarea lui Goian a fost nedreapta, in conditiile in care chiar jucatorul a recunoscut ca decizia a fost justa", a declarat Mircea Sandu. Mai mult, Ionut Lupescu a amenintat ca va lua masuri, mergind pina la retragerea licentei antrenorilor care se fac vinovati de calomnii.