Italianul Claudio Zambon, fost patron al SC Politehnica Timisoara SA si actual reprezentant legal al clubului, continua disputa cu FRF, legata de disputa cu gruparea lui Marian Iancu, Politehnica 1921 Stiinta Timisoara, fosta FCU Politehnica Timis
Italianul Claudio Zambon, fost patron al SC Politehnica Timisoara SA si actual reprezentant legal al clubului, continua disputa cu FRF, legata de disputa cu gruparea lui Marian Iancu, Politehnica 1921 Stiinta Timisoara, fosta FCU Politehnica Timisoara. Dupa ce a castigat disputa cu Iancu la TAS si la FIFA, Zambon pluseaza, nemultumit de rezolvarea federatiei, si a reclamat forul de la Bucuresti chiar la instanta din Elvetia.
Pe 12 iunie 2007, Comitetul Executiv al FRF a decis, la somatia FIFA, sa aplice sentinta Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne din 5 decembrie 2006, legata de disputa dintre SC FC Politehnica Timisoara SA, grupare de liga a IV-a, reprezentata de Claudio Zambon, si FCU Politehnica Timisoara & Invest SA, gruparea de prima liga prezidata de Marian Iancu. Clubul lui Iancu trebuia sa isi schimbe denumirea pentru a nu exista riscul de a fi confundata cu SC FC Politehnica Timisoara SA, sa nu foloseasca istoricul persoanei juridice SC FC Politehnica Timisoara SA de la infiintare si pana in prezent, sa nu imite culoarea violet, in masura in care aceasta este inregistrata ca marca la OSIM, sa achite suma de 90.000 de euro, plus 2367 euro, reprezentand daune de intarziere pentru folosirea nelegala a denumirii, culorilor, emblemei, imnului, istoricului SC FC Politehnica Timisoara SA in perioada 13.06.2006 - 04.12.2006, sa achite suma de 96.000 de euro pentru folosirea nelegala a denumirii, culorilor, emblemei, imnului, istoricului SC FC Politehnica Timisoara SA in perioada 31.01.2005-12.06.2006, sa achite suma de 100.000 de euro pentru folosirea nelegala a denumirii, culorilor, emblemei, imnului, istoricului SC FC Politehnica Timisoara SA in perioada 05.12.2006-12.06.2007, sa achite suma de 500 de franci elvetieni catre SC FC Politehnica Timisoara SA, reprezentand cheltuieli de judecata. FRF a fixat si un termen de plata, depasit insa, conform documentelor bancare, de gruparea lui Iancu. Conform regulamentului, gruparea din Liga I ar fi trebuit amendata cu 200.000 RON si penalizata cu 6 puncte, dar acest lucru nu s-a intamplat. Pana la urma, FRF a luat la cunostinta de faptul ca gruparea lui Iancu a platit despagubirile si a acceptat ca echipa de pe Bega sa se numeasca Politehnica 1921 Stiinta Timisoara, culorile oficiale fiind alb-negru-violet.
Sefii federatiei risca un proces penal in Elvetia
Zambon s-a declarat nemultumit de aceasta decizie si a decis sa se adreseze din nou instantei din Elvetia. "Noul nume al echipei lui Iancu se confunda usor cu cel al echipei pe care o reprezint. In plus, desi a anuntat alte culori, Timisoara lui Iancu joaca tot in violet. Am trimis fotografii la TAS si se vede ca echipa joaca in violet. De asemenea, suma calculata ca despagubire de FRF nu este in concordanta cu deciziile TAS si FIFA. Am mai trimis si declaratii ale unor fosti fotbalisti ai Politehnicii din care reiese ca echipa lui Iancu este cunoscuta tot ca "Poli?", a declarat italianul. Astfel, pe 16 august, Zambon, ca reprezenant al SC FC Politehnica Timisoara SA, a facut plangere la TAS impotriva FIFA, FRF si Politehnica 1921 Stiinta Timisoara. "Am decis sa fac plangere atat impotriva FIFA pentru ca nu a urmarit daca federatia de la Bucuresti a aplicat decizia Comisiei de Disiciplina, impotriva FRF pentru ca nu a aplicat decizia si impotriva gruparii lui Iancu pentru ca a depasit termenul fixat de Comitetul Executiv al FRF", a explicat Zambon. Conform plangerii inaintate la TAS (facsimil 1), Zambon reclama anularea deciziei Comisiei de Disciplina a FIFA, din 26 iulie, care inchisese cazul dupa o informare a FRF (aceasta a anuntat aplicarea totala a deciziei TAS) si cere ca gruparea lui Iancu sa-si schimbe numele si culorile, dar si sa plateasca alte despagubiri financiare. De asemenea, Zambon solicita penalizarea echipei din Liga I cu 12 puncte in acest sezon. Pe 20 august, TAS a informat FIFA, FRF si Politehnica 1921 Stiinta Timisoara de plangerea lui Zambon, care si-a ales deja un arbitru al tribunalului, si le solicita celor trei parti reclamate ca in 10 zile sa-si aleaga un arbitru, din lista oficiala prezentata pe site-ul oficial al tribunalului (facsimil 2). Conform declaratiilor lui Zambon, cazul va intra pe rol cel mai tarziu in luna octombrie, pentru ca pana la finalul anului sa se anunte o sentinta. "Dupa ce voi castiga acest proces, voi face, tot in Elvetia, o plangere penala impotriva sefilor de la FRF, Sandu, Kassai, Lupescu, pe care ii acuz de abuz in serviciu si trafic de influenta", a mai declarat Zambon.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.