Unele activitati ale Countrywide Financial, cel mai mare furnizor de credite ipotecare din SUA, ar putea fi preluate de miliardarul Warren Buffett pentru a ajuta compania sa treaca peste pierderile cauzate de criza care a cuprins sectorul de profil,
Unele activitati ale Countrywide Financial, cel mai mare furnizor de credite ipotecare din SUA, ar putea fi preluate de miliardarul Warren Buffett pentru a ajuta compania sa treaca peste pierderile cauzate de criza care a cuprins sectorul de profil, relateaza Wall Street Journal. Buffet ar putea fi interesat sa preia portofoliul de credite ipotecare, instrumentele financiare derivate avand ca active suport aceste finantari, potrivit unui articol de pe site-ul publicatiei, care citeaza investitori a caror identitate nu a fost dezvaluita.Countrywide se confrunta, asemenea altor companii concurente, cu probleme ca urmare a cresterii imprumuturilor neperformante, a refuzului investitorilor sa mai cumpere instrumente financiare care au la baza credite ipotecare, precum si a reticentei bancilor de a le acorda imprumuturi. Criza creditelor l-a impins pe Buffett sa-si mareasca participatiile detinute la companiile care furnizeaza servicii financiare, inclusiv cele care au o expunere directa la creditele ipotecare riscante. Cand toata lumea vinde, Buffett cumpara in speranta de a transforma dezordinea de pe piata financiara intr-o viitoare mina de aur. Agravarea crizei cu care se confrunta sectorul creditelor ipotecare poate duce la crearea unor oportunitati reale de investitii, a declarat Buffett, saptamana trecuta, pentru postul de televiziune CNBC.Compania de investitii detinuta de miliardarul american, Berkshire Hathaway, a investit, la inceputul lunii august, in Bank of America, a sasea companie de pe piata creditelor ipotecare. Berkshire Hathaway este actionar si la Welles Fargo&Co, cel de-al doilea furnizor de imprumuturi ipotecare de pe piata din SUA.Kenneth Bruce, analistul la compania de management financiar Merrill Lynch & Co., a ridicat in data de 15 august posibilitatea ca Countrywide sa fie aproape de a se declara falimentara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.