Cea mai „bogata" societate de investitii este SIF Oltenia.

Activele nete ale celor cinci societati de investitii financiare (SIF) au ajuns, la finele lunii iulie, la 10,96 miliarde de lei (3,47 miliarde de euro), cu 41,5% peste nivelul de la sfirsitul anului trecut, iar profiturile cumulate au insumat 391,1 milioane de lei (123,8 milioane de euro).

Exprimat in euro, nivelul activelor nete este cu 8,9% mai mare decit cel inregistrat in luna anterioara si cu 51,6% mai mare fata de valoarea de la finele anului 2006, interval in care leul a inregistrat o apreciere cu 6,6% fata de euro, potrivit unui comunicat al Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC).

SIF Oltenia s-a mentinut si la finele lunii iulie pe primul loc in topul activelor nete, cu 2,62 miliarde de lei, urmata de SIF Transilvania, cu active de 2,47 miliarde de lei. Activele nete raportate pentru SIF Muntenia au fost de 2,22 miliarde de lei, in timp ce SIF Banat-Crisana si SIF Moldova au inregistrat active apropiate ca nivel, de 1,89 miliarde de lei si, respectiv, 1,74 miliarde de lei.

In ceea ce priveste rezultatele raportate, SIF Transilvania a fost cea mai profitabila, cu un cistig de 106 milioane de lei, pe pozitia urmatoare plasindu-se SIF Oltenia, cu 102,65 milioane de lei. Cele doua societati acopera mai mult de jumatate din profitul cumulat al celor cinci SIF-uri.

Profiturile raportate pentru SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia au fost apropiate ca valoare, totalizind 68,5 milioane de lei si, respectiv, 65,13 milioane de lei. Cel mai scazut cistig, de 48,77 milioane de lei, a fost inregistrat de SIF Moldova.