In moscheile din Anglia au fost introduse ore de educatie civica in care tinerii sint invatati cum sa se pazeasca de radicalizare

Guvernul britanic spera ca o data cu introducerea unor cursuri de „cultura civica" in moscheile din Anglia se va micsora numarul de atentate teroriste venite din interiorul tarii, informeaza publicatia „International Herald Tribune". Vulnerabilitatea fata de extremismul islamic a devenit o problema o data ce s-a constatat ca amenintarea terorista din interiorul granitelor a ajuns chiar mai periculoasa decit cea venita dinspre Orient.

Sajid Hussain, in virsta de 34 de ani, licentiat la Oxford, este cel care a creat noul curriculum privind educatia civica. Acesta a elaborat texte care ilustreaza invataturile pe care le ofera Coranul prin exemple din viata cotidiana.

Din aproape doua milioane de musulmani care traiesc pe teritoriul Marii Britanii, aproape 100.000 de elevi participa deja la astfel de ore de curs tinute la moscheile locale, spun surse din guvernul britanic.