Meteorologii anunta pentru miercuri si joi temperaturi de pina la 38 de grade Celsius, in 25 de judete din tara si in Capitala.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis luni o atentionare meteo cod galben pentru 25 de jud
Meteorologii anunta pentru miercuri si joi temperaturi de pina la 38 de grade Celsius, in 25 de judete din tara si in Capitala.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis luni o atentionare meteo cod galben pentru 25 de judete si pentru Capitala, potrivit careia, miercuri si joi, vremea va fi caniculara, cu maxime ce pot ajunge la 38 de grade Celsius.

In Banat, sudul Crisanei, cea mai mare parte a Olteniei, a Munteniei si a Moldovei si in jumatatea de vest a Dobrogei, vremea va fi calduroasa, caniculara dupa-amiaza, iar pe arii extinse se vor inregistra 35-36 de grade. De asemenea, local, in Cimpia Romana sint prognozate valori termice de pina la 38 de grade Celsius.

Judetele avertizate asupra caniculei si disconfortului termic sint Iasi, Vaslui, Galati, Braila, Tulcea, Constanta, Ialomita, Calarasi, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinti, Caras-Severin, Timis, Arad si municipiul Bucuresti, precum si judetele Bacau, Vrancea, Buzau, Prahova, Dimbovita, Arges, Vilcea si Gorj.

Duminica seara, ploile torentiale si vijeliile au afectat mai multe zone ale tarii, cantitatile de apa ajungind, in Transilvania, la peste o suta de litri pe metru patrat. Totodata, potrivit Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor, s-au inregistrat averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vintului in Maramures si in cea mai mare parte a Crisanei.

In judetul Gorj, in urma ploii torentiale au fost inundate mai multe case din comuna Scoarta, unde localnicii se confrunta cu inundatii la fiecare ploaie mai puternica. Drumul national 67, care face legatura intre Tirgu-Jiu si Rimnicu Vilcea, a fost blocat timp de citeva zeci de minute, soferii aflati in trafic fiind nevoiti sa opreasca din cauza furtunii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.