Presedintele grupului energetic MOL, Zsolt Hernadi, a declarat intr-un interviu oferit cotidianului Financial Times Deutschland ca grupul unguresc MOL este gata sa intre intr-un parteneriat cu rivali mai mari, cu exceptia grupului austriac OMV, relat
Presedintele grupului energetic MOL, Zsolt Hernadi, a declarat intr-un interviu oferit cotidianului Financial Times Deutschland ca grupul unguresc MOL este gata sa intre intr-un parteneriat cu rivali mai mari, cu exceptia grupului austriac OMV, relateaza Budapest Business Journal (BBJ), citat de NewsIn. "Daca ar trebui sa caut un partener, as face apel la Shell, British Petroleum sau Gazprom, insa nu OMV", a declarat acesta intr-un interviu acordat cotidianului FT Deutschland."Insa momentan nu avem nevoie de un partener", a adaugat acesta. MOL este "curtat" de rivalul austriac OMV, insa a respins aceasta propunere. "Din punctul nostru de vedere, am incheiat intregul spectacol legat de OMV", a precizat acesta.MOL detine 8% din actiunile proprii, in timp ce bancile unguresti OTP si MFB detin fiecare 10%, permitand companiei si bancilor sa contracareze o eventuala oferta. Hernadi a tinut sa precizeze insa ca "nu a fost semnat niciun acord privind actiunea concertata a bancilor in caz de necesitate". Rezistenta MOL la propunerea OMV este cauzata in mare parte de structura de actionariat a companiei austriece, a declarat Hernadi. "Guvernul ungar si Consiliul de supraveghere nu doresc ca un alt Guvern sa influenteze grupul MOL", a declarat oficialul ungar. Hernadi a precizat ca se indoieste ca autoritatile de concurenta vor aproba o fuziune cu OMV daca MOL nu va vinde cel putin una dintre rafinariile sale, precum si sutele sale de benzinarii.In afara Europei Centrale, Hernadi a declarat ca Rusia reprezinta o tinta atractiva. "Momentan discutam cu mai multe companii rusesti privind cooperarea cu rafinariile si diviziile lor de productie de gaze naturale", a declarat responsabilul ungar. Un parteneriat cu Gazprom ar fi foarte atractiv pentru monopolul rusesc al gazelor naturale, este de parere Hernadi, pentru ca "rusii si-ar putea extinde reteaua de furnizare". In afara de Rusia, MOL analizeaza posibilitatea unor achizitii in Croatia si Serbia, afirma BBJ.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.