Militarii americani sositi in baza aeriana de la Mihail Kogalniceanu isi petrec timpul liber in Constanta si in Mamaia, la cumparaturi, la plaja si in cluburi de noapte.

Dupa terminarea antrenamentelor care se desfasoara pe aerodromul
Militarii americani sositi in baza aeriana de la Mihail Kogalniceanu isi petrec timpul liber in Constanta si in Mamaia, la cumparaturi, la plaja si in cluburi de noapte.

Dupa terminarea antrenamentelor care se desfasoara pe aerodromul Mihail Kogalniceanu sau la poligonul Babadag, militarii americani primesc invoire sa iasa din baza. Destinatiile lor preferate sint Constanta si Mamaia, unde ii asteapta multe atractii, potrivit NewsIn. Americanii isi fac cumparaturile din supermarketurile de la marginea Constantei, unde cauta produse cosmetice si creme de protectie solara, dar si suveniruri.

Soldatii merg apoi in restaurante in centrul Constantei sau in Mamaia, comanda grill si beau bere la cutie. Noaptea incearca atmosfera cluburilor din statiune, unde consuma whisky si energizante.

In weekend, americanii fac plaja la Mamaia. Duminica, ei au luat parte, ca turisti, la o competitie sportiva promotionala desfasurata pe plaja statiunii, unde s-au inscris la proba de echipe de volei pe plaja. Americanii au reusit sa se claseze pe locul al doilea, primind ca premiu tricouri si bere romaneasca.

Doi dintre militarii aflati la baza Mihail Kogalniceanu au ajuns la Spitalul de Urgenta Constanta. Cadrele medicale de la spitalul judetean spun ca unul dintre soldati, diagnosticat cu pneumonie, a fost adus cu ambulanta vineri, iar dupa ce a fost supus mai multor investigatii medicale a ramas internat in sectia medicala sub supraveghere de specialitate.

Cel de-al doilea militar american, care a suferit o fractura la un picior in timp ce juca fotbal si care a ajuns duminica la spital, nu a ramas internat. Cadrele medicale spun ca acesta a fost adus pentru efectuarea unei radiografii intrucit baza nu dispune de o astfel de aparatura. Dupa ce a fost vazut de un medic specialist, el a fost externat urmind sa se recupereze in baza de la Mihail Kogalniceanu.

Operatiunea Joint Task Force-East, la care participa peste 600 de militari romani, americani si bulgari, a inceput vineri la baza militara de la Mihail Kogalniceanu, judetul Constanta. Operatiunea are ca scop realizarea interoperabilitatii relatiilor militare dintre Romania, Bulgaria si Statele Unite ale Americii, pentru a testa capacitatile de comanda si control necesare in rotirea trupelor militare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.