Pretul zaharului, majorat cu 10-15% Pretul zaharului ar putea fi majorat cu 10-15%, in toamna acestui an, ca urmare a evolutiei cursului valutar, a cresteriii costurilor la utilitati si transport si a secetei, care ar putea reduce materia prima disponibila. "Scumpirea s-ar putea face simtita in lunile octombrie, noiembrie, decembrie, cand va fi recoltata sfecla si va fi o intrare de zahar pe piata. Costurile la gaz, curent, electricitate, combustibil, care reprezinta 80% din costurile care aduc produsul pe raft, au crescut toate, astfel ca o scumpire la zahar este normala", a declarat Gheorghe Bejan, directorul executiv al Patronatului Zaharului din Romania. (Mediafax) Aviz CNVM pentru Casa de Compensare Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a autorizat functionarea Casei de Compensare Bucuresti (CCB), cu un capital social de 1,38 milioane de lei (circa 421.000 de euro). Casa de Compensare Bucuresti va putea sa realizeze operatiuni de inregistrare, garantare, compensare si decontare a tranzactiilor cu instrumente financiare derivate, precum si evidenta instrumentelor derivate tranzactionate pe pietele reglementate sau in cadrul sistemelor alternative de tranzactionare. Casa de Compensare va trebui sa-si majoreze capitalul social pana la echivalentul in lei a un milion de euro. (Mediafax)

Centru comercial de 24,5 milioane de euro la Slatina Dezvoltatorul proiectului Casa Radio din Bucuresti, compania Plaza Centers, parte a grupului israelian Elbit, a achizitionat un teren cu suprafata de 20.000 de metri patrati in orasul Slatina, unde va construi un complex rezidential, pentru care va investi 24,5 milioane de euro. Compania intentioneaza sa construiasca un centru comercial si de recreere cu o suprafata de aproximativ 25.000 de metri patrati si 450 de locuri de parcare. (Mediafax)

Inca doua fonduri Raiffeisen Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a autorizat doua fonduri deschise de investitii administrate de Raiffeisen Asset Management, numarul fondurilor gestionate de societate ajungand la patru. Fondul de investitii Raiffeisen Confort va putea sa detina, cu conditia autorizarii de catre CNVM, pana la 100% din activele sale in valori mobiliare si instrumente ale pietei monetare emise sau garantate de statele membre ale UE sau de autoritatile publice ale acestora. Cel de-al doilea fond autorizat este Fondul Deschis de Investitii Raiffeisen Romania Actiuni. (Mediafax) Cele mai mari fonduri pentru dezvoltare Regiunile de dezvoltare Nord-Est, Sud si Sud-Vest vor beneficia de 45% din totalul fondurilor alocate prin Programul Operational Regional (POR), reprezentand aproape doua miliarde de euro, in timp ce sumele repartizate pentru Bucuresti-Ilfov sunt de 393 milioane de euro.