Controversatul panou cu inscriptia "Tinutul Secuiesc", amplasat saptamana trecuta pe marginea DN 11, la granita judetelor Brasov si Covasna, a fost demontat ieri-dimineata de angajatii Companiei Nationale de Drumuri si Poduri Brasov. Autoritatile sus
Controversatul panou cu inscriptia "Tinutul Secuiesc", amplasat saptamana trecuta pe marginea DN 11, la granita judetelor Brasov si Covasna, a fost demontat ieri-dimineata de angajatii Companiei Nationale de Drumuri si Poduri Brasov. Autoritatile sustin ca panoul fusese amplasat necorespunzator, adica intr-un alt loc si la o distanta mai mica fata de sosea decat se stabilise initial.


CJ Covasna vrea sa reamplaseze inscriptia, despre care considera ca are un "scop turistic", dupa solicitarea unor noi avize. Mai mult, reprezentantii CJ urmeaza sa analizeze daca demontarea constructiei a fost un abuz si daca vor contesta actiunea celor de la Drumuri si Poduri. Panoul publicitar de 18 metri patrati cu inscriptia "Tinutul Secuiesc" a fost amplasat martea trecuta in zona localitatii Chichis. Panoul a fost demontat in aceeasi zi, insa joi a fost reinstalat. Constructia a fost inaugurata de reprezentantii Consiliului Judetean Covasna, in prezenta liderului UDMR, Marko Bela, si a parlamentarilor UDMR din Covasna.


Parlamentarul PRM Lia Olguta Vasilescu si un reprezentant al PRM Covasna au participat si ei la inaugurarea panoului, in semn de protest, sustinand ca aceasta actiune reprezinta "un atac la integritatea statului roman". Pe panoul publicitar apar o poarta secuiasca si doi tineri imbracati in costume populare secuiesti alaturi de inscriptia "Tinutul Secuiesc" in trei limbi, respectiv romana, maghiara si engleza.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.