Unicul producator de cupru electrolitic din tara va investi 25 de milioane de euro in modernizarea Pietei Mures din Capitala.

Cuprom vrea sa ridice in Piata Mures din sectorul 1 al Capitalei un complex multifunctional cu o suprafata de 32.000 de metri patrati, informeaza Primaria Sectorului 1. Pentru aceasta, compania a cumparat de la primarie o cladire pentru care a platit 850.000 de euro si pe care a demolat-o in vederea ridicarii constructiei noi. Totodata, Cuprom a concesionat pe o perioada de 49 de ani terenul de linga actuala Piata Mures, in urma unei licitatii publice. Chiria anuala pentru terenul concesionat este de 470.000 de euro pe an. Lucrarile la noul complex au inceput de ieri, investitia preconizata fiind de 25 de milioane de euro. Complexul va avea trei niveluri la subsol, parter si patru etaje. Nivelul superior al subsolului si parterul vor fi rezervate noii Piete Mures, mai sustin reprezentantii primariei. De asemenea, investitorul va amenaja in zona si o parcare.

Actuala Piata Mures, situata chiar linga terenul pe care va fi ridicat viitorul complex comercial, va fi mentinuta pina la terminarea lucrarilor la noua piata. „In aproximativ un an-un an si jumatate, Piata Mures va deveni un modern centru comercial. Pe linga un comert la standarde europene, ridicarea noului centru comercial va conduce si la ridicarea valorii de piata a imobilelor proprietate privata din zona", a declarat primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.

Cuprom s-a implicat in ultima perioada in tranzactii importante, fiind, intr-o prima faza, desemnat cistigatorul licitatiei pentru combinatul Bor (Serbia) - afacere pe care a pierdut-o, ulterior, in urma unei decizii a guvernului de la Belgrad. In ceea ce priveste activitatea din Romania, compania a realizat in primele sase luni ale anului afaceri cu 74% mai mari fata de perioada similara a anului trecut, ajungind la 406 milioane de lei (121,85 milioane de euro).