Trupa de hip-hop a€žHuliganii", din Chisinau, nu a primit viza de intrare in Romania pe motiv ca a€žnu au certificate de cantareti"! Cei doi solisti ai trupei a€žHuliganii" ar fi trebuit sa fie prezenti pe 31 aug

Trupa de hip-hop a€žHuliganii", din Chisinau, nu a primit viza de intrare in Romania pe motiv ca a€žnu au certificate de cantareti"! Cei doi solisti ai trupei a€žHuliganii" ar fi trebuit sa fie prezenti pe 31 august la un concert organizat in Bucuresti cu ocazia a€žZilei Limbii Romane", sustine asociatia a€žNoii Golani".  CONCERT. Pe 31 august 2006, unsprezece formatii au raspuns chemarii asociatiei a€žNoii Golani" si au acceptat sa cante pe treptele TNB pentru a aduce in atentia bucurestenilor problemele cu care populatia din stanga Prutului se confrunta. O trista coincidenta a facut ca in acel moment 9 tineri sa fie arestati la Chisinau deoarece manifestasera legal pentru a le fi respectate drepturile. Totul se intampla in momentul oragnizarii primei editii a a€žConcertului Limbii Romane". In acest an, pe 31 august, tot pe treptele TNB, a€žNoii Golani" organizeaza editia a II-a a festivalului. Pro-bono vor canta trupele Altar, Bucium, Bucovina, Venitasaga, Katana, Brugner, Nimeni Altua€™, Dagga si Travka. Simultan, la Chisinau, este organizat un alt concert la care si-au anuntat prezenta Tudor Gheorghe si Bitza. DISCRIMINARE. Conform informatiilor postate pe site-ul romanism.net, asociatia a€žNoii Golani" protesteaza impotriva deciziei luate de Consulatul Roman din Chisinau, de a nu acorda vizele de intrare in Romania membrilor trupei a€žHuliganii". a€žPe cat de aberanta aceasta justificare, pe atat de scandaloasa, tinand cont de faptul ca in fata consulatului oricand gasesti un "binevoitor" care te ajuta sa iei viza pentru Romania cu sume variind intre 150-250 de euro. Asta este ultima picatura care a umplut paharul nemultumirii noastre fata de felul in care Ministerul de Externe al Romaniei, prin "diplomatii" sai, isi bat joc de romanii din Basarabia. Intelegem ca nu sunt destule spatii pentru depunerea vizelor, intelegem si faptul ca autoritatile comuniste de la Chisinau nu coopereaza in acest proces, dar sa ajungi pana acolo incat sa-ti bati joc de o initiativa care doreste sa aproprie cele doua state in care limba romana este majoritara depaseste cu mult capacitatea noastra de a intelege", sustin intr-un comunicat emis pe romanism.net organizatorii acestui eveniment. Ciudat este faptul ca in luna martie, trupa a€žHuliganii" a mai sustinut un concert in Bucuresti. Atunci au fost invitati de organizatia a€ž21 decembrie 1989" si nu au mai avut nevoie de ...certificatul de cantaret!  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.