PULSUL MEDICINEI
In organismul uman exista o celula superba numita neuron. Ea alcatuieste sistemul nervos si creierul, deci sta la baza centrului de comanda al omului care este creierul.

Una dintre cele mai importante functiuni ale creierului este memoria, care joaca un rol central in activitatea psihica. Si vorbind despre activitatea psihica trebuie sa ne gandim la sistemul nervos in care este aceasta celula formidabila, celula nobila neuronul, ce asigura existenta omului, inteligenta omului.


Explica prof. dr. Radu Rogozea, membru al Academiei de Stiinte Medicale si membru al Societatii Americane pentru Studierea Creierului, in acelasi timp fiind seful Centrului de lupta impotriva epilepsiei. In creier exista 100 de miliarde de neuroni. Un neuron vine in legatura prin radacinile sale cu 100 de mii de neuroni. Deci in total exista o retea cu 100 de mii de miliarde de legaturi. Neuronul este celula nobila, care nu se mai inmulteste, dar neuronul se afla intr-un locas, intr-o alta celula ce-l sustine numita nevroglie. Ei bine, nevroglia se inmulteste, spre deosebire de neuron.