Potrivit vicepresedintelui CNMT Szilagy Zsolt, in cadrul intalnirii s-au stabilit formele concrete de manifestare a pluralismului in randul comunitatii maghiare, reprezentantii Uniunii acceptand, in cazul alegerilor locale, necesitatea existentei mai
Potrivit vicepresedintelui CNMT Szilagy Zsolt, in cadrul intalnirii s-au stabilit formele concrete de manifestare a pluralismului in randul comunitatii maghiare, reprezentantii Uniunii acceptand, in cazul alegerilor locale, necesitatea existentei mai multor liste de candidati. In privinta alegerilor parlamentare, cele doua parti au convenit pentru o candidatura pe lista comuna, pentru a putea trece pragul de 5%. "Nu sunt pe deplin multumit, dar au existat progrese", a concluzionat vicepresedintele CNMT Szilagy Zsolt, in urma negocierilor. Pe de alta parte, liderii CNMT au solicitat UDMR modificarea legii partidelor politice, pentru care au redactat o serie de amendamente, obtinand de la Uniune angajamentul ca aceste modificari vor fi depuse in Parlament. Szilagy Zsolt a precizat ca reprezentantii Uniunii si-au mai dat acordul pentru sustinerea - cel putin teoretica - in Parlament, a diverselor proiecte ce vizeaza forme de autonomie pentru Tinutul Secuiesc, si care zac pe masa Legislativului de mai multi ani. UDMR a cerut totusi ca aceste proiecte sa fie rediscutate pentru armonizarea punctelor de vedere. Cele doua tabere nu au abordat, nici de aceasta data, problema spinoasa a fondurilor administrate exclusiv de UDMR. O noua runda de negocieri va avea loc saptamana viitoare. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.