Nivelul daunelor solicitate nu a fost specificat, se arata intr-un comunicat al avocatului reclamantilor.
Actiunea juridica a fost initiata la un an dupa publicarea unor informatii in legatura cu o ancheta efectuata de HP, cel mai mare producat
Nivelul daunelor solicitate nu a fost specificat, se arata intr-un comunicat al avocatului reclamantilor.
Actiunea juridica a fost initiata la un an dupa publicarea unor informatii in legatura cu o ancheta efectuata de HP, cel mai mare producator de computere personale si imprimante la nivel mondial, cu obiectivul de a identifica identitatea membrului consiliului director care a dezvaluit presei o serie de probleme confidentiale.
Investigatorii angajati de HP au utilizat identitati false pentru a obtine listele private de apeluri ale unor directori si angajati ai companiei, dar si ale mai multor jurnalisti, spunea anul trecut compania.
Purtatorul de cuvant al HP, Ryan Donovan, a declarat ca firma "este dezamagita de decizia reclamantilor si se va apara", potrivit unui articol publicat pe pagina de internet CNET.
El a adaugat ca HP si-a cerut scuze reporterilor, carora le-a facut o "oferta consistenta" pentru a renunta la plangeri.
Scandalul a condus la demisia fostului presedinte al companiei, Patricia Dunn, si a determinat organizarea unor investigatii de catre congresul SUA asupra practicilor HP.
Pe de alta parte, procurorul general al statului californian a renuntat la plangerile penale inaintate la adresa fostului director de etica al companiei si a altor doi investigatori privati implicati in scandal. De asemenea a fost retrasa si plangerea impotriva lui Dunn.
Noul proces a fost initiat intr-un timp in care HP incearca sa se detaseze de scandalul investigatiilor, prin schimbarile implementate la nivelul conducerii si implementarea unor noi reguli de etica.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.