Trezoreria statului a vandut ieri obligatiuni de stat de tip benchmark, cu durata de zece ani, in valoare de 129 mil. lei la un randament mediu de 6,73%, cu 0,7 puncte mai putin decat la emisiunea precedenta de la jumatatea lunii iulie. Randamentul m
Trezoreria statului a vandut ieri obligatiuni de stat de tip benchmark, cu durata de zece ani, in valoare de 129 mil. lei la un randament mediu de 6,73%, cu 0,7 puncte mai putin decat la emisiunea precedenta de la jumatatea lunii iulie. Randamentul maxim acceptat a fost de 6,74% pe an. Oferta bancilor a fost de 436 mil. lei, iar Trezoreria a acceptat suplimentarea emisiunii cu 29 mil. lei peste valoarea programata, de 100 mil. lei. Titlurile de 8,3 mil. lei au fost cumparate prin oferte necompetitive, astfel existand posibilitatea ca diferenta sa fi fost acoperita printr-o oferta de mare valoare a unei banci. In trimestrul al treilea, Finantele intentioneaza sa faca emisiuni de certificate de trezorerie si obligatiuni de tip benchmark in suma de 2,6 mld. lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.