JURNAL DE CINEFILAre 26 de ani si aproape tot atatea filme realizate (25). O nominalizare la Oscar, 13 victorii si 10 nominalizari la alte premii prestigioase. A fost iubitul Sandrei Bullock pe cand el avea 22 de ani si ea 38, iar idila lor a durat d
JURNAL DE CINEFILAre 26 de ani si aproape tot atatea filme realizate (25). O nominalizare la Oscar, 13 victorii si 10 nominalizari la alte premii prestigioase. A fost iubitul Sandrei Bullock pe cand el avea 22 de ani si ea 38, iar idila lor a durat doi ani spre surprinderea tuturor. Seamana un pic cu Edward Norton, dar pare mai fragil, chiar daca e la fel de muncitor si de hotarat cand e vorba de dus pana la capat un rol. Pare ca a aparut de nicaieri si ca toate luminile Hollywoodului s-au asezat brusc pe el. Dar lucrurile nu stau chiar asa.


Ryan Gosling este unul dintre numele cele mai des folosite cand vine vorba de noile filme americane si noi va trebui sa invatam mai repede cine e. Prima lectie despre el o puteti lua in cinematografe in aceste zile, o data cu filmul "Ruptura", acolo unde joaca alaturi de Anthony Hopkins.


Ruptura este un fel de "Tacerea-mieilor - cu-avocati", pentru ca Hopkins e din nou in ipostaza criminalului. Doar ca de data asta nu mai avem un agent FBI, ci un avocat care trebuie sa faca dovada acuzatiei de crima, iar Gosling e pe post de Jodie Foster-sa-ma-iau-la-ntrecere-cu-mintea-lui-Hopkins. Filmul e un thriller un pic cam "déjà vu", dar are o intoarcere spectaculoasa si rezista in fata spectatorilor tocmai prin interpretarea celor doi actori. Iar talentul lui Gosling e cu atat mai evident cand e pus fata in fata cu Hopkins.


Ryan Gosling e un canadian nascut intr-o comunitate de mormoni si are o educatie pretioasa data de parintii care s-au grabit sa-l retraga de la scoala de stat si sa-i dea lectii acasa, atunci cand a inceput sa aiba conflicte violente cu ceilalti colegi. La 13 ani a castigat un concurs prin care a fost distribuit in cea mai de succes emisiune pentru copii a momentului, The Michey Mouse Club, acolo unde erau si Justin Timberlake, si Britney Spears. A plecat in America pentru a lucra la emisiune si a locuit la familia lui Timberlake timp de doi ani, cat a participat la show. Asa a inceput drumul spre succesul care anul trecut l-a facut sa-si ia mama si sora la brat si sa le duca la Oscaruri, acolo unde era nominalizat pentru cel mai bun actor, pentru rolul din Half Nelson (un film pe care-l gasiti pe DVD-uri in magazinele de specialitate). Pe parcurs a mai facut cateva escale; una s-a numit The Believer, unde a fost un evreu convertit la neonazism, alta a fost The Notebook, unde si-a cunoscut actuala iubita si a mers cu ea la MTV Movie Awards ca sa ridice premiul pentru cel mai tare sarut din filme.


Astazi are eticheta "unul dintre cei mai rafinati actori" de la Hollywood, iar revistele ii analizeaza maturitatea luand in calcul (si) partenerele sale de viata, intotdeauna mai "mature" decat el. Bullock avea cu 16 ani mai mult, iar actuala iubita - Rachel McAdams - e cu patru ani mai mare.


Acum tocmai ce a terminat de filmat o pelicula care spune povestea unui tanar care face o obsesie pentru o papusa pe care o gaseste pe internet si va fi sotul lui Rachel Weisz intr-un film despre o copila violata. (Weisz e si ea cu 9 ani mai mare).


E foarte talentat si are o maturitate actoriceasca pe care nu o prea mai gasesti pe ecrane zilele astea, dar va puteti convinge si singuri, in prima lectie despre Ryan Gosling: "Ruptura", un film care ruleaza in cinematografele din toata tara.


P.S. Saptamana viitoare ne intoarcem la lectiile despre sex pe care ni le preda filmul romanesc


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.